Як оформити увільнення працівника через призов по мобілізації

Автор
порталу «Кадровик-01»
Фахівці Експертус Кадри роз’яснили, хто і як може призвати працівника на військову службу під час мобілізації. А також підготували для вас зразок наказу про увільнення у зв’язку з призовом по мобілізації. Наша команда продовжує працювати для вас і в умовах воєнного стану.

На військову службу під час мобілізації призивають територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Не плутайте з резервістами, які могли самостійно з’явитися до військових частин або призиватися через ТЦК. Служба за призовом під час мобілізації — це інший вид військової служби.

ТЦК має надати працівнику повістку, хоча не виключаємо, що працівник міг самостійно звернутися до ТЦК або прийти за телефонним дзвінком.

Якщо працівник надав повістку — видайте на її підставі наказ про увільнення від роботи на час служби за призовом зі збереженням місця роботи та посади (ч. 3 ст. 119 КЗпП).

Наказ про прийняття на роботу за строковим трудовим договоромПрипинення трудового договору в мирний та воєнний час

Працівник, який не надав повістку, не залишиться незахищеним. Зверніться до ТЦК, в якому працівник перебуває на обліку, із запитом щодо дати призову. Зазначте у запиті, що потребуєте інформації, щоб забезпечити гарантії працівнику на час служби. Працівник позбавлений можливості зробити це самостійно.

Наказ про увільнення у зв’язку з призовом по мобілізації

Як оформити увільнення працівника через призов по мобілізації СКАЧАТИ



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді