Заява до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини про припинення обробки персональних даних, яка становить особливий ризик для прав і свобод суб’єктів персональних даних

Володілець персональних даних зобов’язаний повідомляти Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про обробку персональних даних, яка становить особливий ризик для прав і свобод суб’єктів персональних даних

Це визначено статтею 9 Закону України «Про захист персональних даних» від 01.06.2010 № 2297-VI (далі — Закон № 2297) та має бути виконано упродовж тридцяти робочих днів з дня початку такої обробки.

Види обробки персональних даних, яка становить особливий ризик для прав і свобод суб’єктів персональних даних, та категорії суб’єктів, на яких поширюється вимога щодо повідомлення, визначені Уповноваженим (Порядок повідомлення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про обробку персональних даних, яка становить особливий ризик для прав і свобод суб’єктів персональних даних, про структурний підрозділ або відповідальну особу, що організовує роботу, затверджений наказом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини від 08.01.2014 № 1/02-14; далі — Порядок повідомлення).

Процедура та форма повідомлення Уповноваженого про припинення обробки персональних даних, яка становить особливий ризик для прав і свобод суб’єктів персональних даних, визначена розділом 4 Порядку повідомлення.

Так, володілець персональних даних, який повідомив Уповноваженого про обробку персональних даних, яка становить особливий ризик для прав і свобод суб’єктів персональних даних, повідомляє Уповноваженого і про припинення такої обробки персональних даних.

Як здійснюється повідомлення? Упродовж 10 днів з моменту припинення обробки слід подати до Секретаріату Уповноваженого заяву за наведеною формою (визначена Додатком 3 до Порядку повідомлення).

Докладніше про повідомлення Уповноваженого з прав людини та інші новації у захисті персональних даних ви можете дізнатися з журналу "Кадровик-01" № 3/2014


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"
Документ №1Скачать

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді