Зміна № 9 до Класифікатора професій: повний текст

Мінекономрозвитку затвердив Зміну № 9 до Класифікатора професій наказом від 18.08.2020 № 1574. Ознайомтеся зі змінами, скачайте повний текст Зміни № 9 до КП.


Зміну № 9 до Національного класифікатора України ДК 003:2020 «Класифікатор професій» затвердило Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України наказом від 18.08.2020 № 1574.

Новація 1. Дозволили використовувати фемінітіви у кадровій документації: інженер — інженерка, верстатник — верстатниця, директор — директорка.

Зміна № 9 до Класифікатора професій: повний текст

Новація 2. Ввели базову професійну назву роботи для директорів з різних напрямків з кодом 1210.1. На її основі відділ кадрів може «легально» вводити до штатного розпису директора з продажів, директора з розвитку бізнесу тощо.

⇛ Онлайн пошук по Класифікатору професій ⇚

Новація 3. Ввели в систему професійної класифікації брата медичного нарівні с сестрою медичною. Заклади охорони здоров’я можуть вказувати в наказах і трудових книжках посаду «брат медичний» для працівників-чоловіків.

Зміна № 9 до Класифікатора професій: повний текст

⇛ Як змінити назву посади відповідно до Зміни № 9 до КП ⇚

Читайте в журналі «Кадровик-01» та системі Експертус: Кадри найближчим часом — докладний опис Зміни 9, та як вносити зміни до кадрових документів, щоб узгодити їх зі Зміною 9 до КП.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді