Порядок отримання матеріального забезпечення від ФСС

За підсумками 2020 року лікарняні та декретні отримали 2,6 млн працівників. Нагадуємо процедуру їх отримання і на 2021 рік

Нагадайте працівникам, що для того, щоб отримати лікарняні або декретні у 2021 році, необхідно:

  1. Отриманий в закладі охорони здоров’я лікарняний лист працівник передає до уповноваженої особи на підприємстві — кадровика, табельника або бухгалтера, для заповнення зворотної сторони листка непрацездатності (визначення страхового стажу застрахованої особи та кількості днів, за які буде надаватися матеріальне забезпечення).
  2. Листок непрацездатності передають на розгляд до Комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства, установи, організації. У строк до 10 к.д. приймається рішення щодо надання матеріального забезпечення.
  3. Бухгалтерія страхувальника розраховує суму матеріального забезпечення та оформляє заяву-розрахунок для отримання фінансування від ФСС. На це відведено до 5 робочих днів.
  4. Страхувальник подає заяву-розрахунок до ФСС, після чого на її підставі здійснюється перерахування ФСС заявлених коштів на спеціальний рахунок страхувальника.
  5. Виплата роботодавцем матеріального забезпечення застрахованим особам здійснюється у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати зарплати, або одразу після отримання коштів від ФСС.

Листок непрацездатності: від отримання до оплати

За інформацією ФСС

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді