Нові плани взаємодії держорганів з громадянами та працевлаштування звільнених держслужбовців від Дмитра Дубілета

Чати з держслужбовцями – ноу-хау від Техноуряду. Як це допоможе держслужбовцям, що потрапили під скорочення, та які вигоди матимуть з цього пересічні громадяни.

Міністр КМУ Дмитро Дубілет анонсував «невелику революцію» у системі спілкування «громадянин – держслужбовець».

Нові плани взаємодії держорганів з громадянами та працевлаштування звільнених держслужбовців від Дмитра Дубілета

Дмитро Дубілет
міністр Кабінету міністрів України

Головне у грудні

Техноуряд планує реалізувати комунікацію з держорганами через месенджери.

За словами Дмитра Дубілета такий формат взаємодії дозволить:

  • здешевити вартість одного контакту для бюджету;
  • покращити якість обслуговування громадян.

Адже в месенджері, на відміну від письмових звернень, можна уточнювати інформацію. Вас не будуть «футболити», а даватимуть відповідь по суті.

Пілотний проект дозволить держслужбовцям відповідати на запити громадян з віддалено. Таким чином нові робочі місця з'являться не тільки в столиці, але й у регіонах.

➤➤ Особові справи державних службовців: ведемо правильно

За словами пана Дубілета акцент буде зроблено на ті куточки України, де найскладніше знайти роботу. До того ж це один з варіантів працевлаштування для тих держслужбовців, які потрапили під скорочення 2020.

Чати дозволять контролювати якість ведення діалогів.

Як зазначив Міністр : «На відміну від телефонного дзвінка, паперової відповіді або очного візиту, ми можемо налаштовувати алерти і відстежувати випадки неякісних консультацій. Це дозволить нам побудувати правильну фінансову і нефінансову мотивацію для співробітників».

Першопроходцем чат-консультації стало Міністарство соціальної політики. У найближчі місяці Техноуряд планує охопити всі основні напрямки.

За інформацією Facebook-сторінки Дмитра Дубілета

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
63867

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40215

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
562629

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44211

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43215

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді