Законодавці посилюють соціальний захист осіб з інвалідністю внаслідок війни

З 2021 року особи з інвалідністю внаслідок війни отримуватимуть безоплатну медичну допомогу у відомчих закладах охорони здоров’я.

Законодавці посилюють соціальний захист осіб з інвалідністю внаслідок війни

На які пільги мають право інваліди війни

Новий закон уніс зміни до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Доповнення до закону надає право особам з інвалідністю внаслідок війни — учасникам антитерористичної операції, у т. ч. з числа волонтерів та добровольців та учасників бойових дій на території інших держав, отримувати безоплатну медичну допомогу в закладах охорони здоров’я Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Міністерства внутрішніх справ України.

Порядок надання безоплатної медичної допомоги таким особам має визначити Кабмін.

Законодавці посилюють соціальний захист осіб з інвалідністю внаслідок війниДізнайтеся, як оформити додаткову відпустку учаснику бойових дій

Нова норма почне діяти з січня 2021 року.

Галина Бєлікова

редактор-експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16308

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
125636

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45224

Як зробити запис в трудовій книжці про звільнення за власним бажанням

Запис про звільнення за власним бажанням в трудовій книжці повинен відображати точне формулювання законодавчої норми про звільнення з цієї причини. Які варіанти запису про звільнення за власним бажанням можуть бути та зразки таких записів, — у статті.
121766

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді