Е-лікарняні запрацюють вже з 2021 – Михайло Федоров

Про це розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі каналу 24

Е-лікарняні запрацюють вже з 2021 – Михайло Федоров

Запуск е-лікарняних — можливість швидко та ефективно оплачувати лікарняні без фізичних контактів, гарантувати обґрунтованість виплат та економити державні кошти.

Електронні трудові книжки та е-лікарняні

Однією з можливих проблем запровадження е-лікарняних називають необхідність дублювати документи у цифровому та паперовому вигляді.

“Це не так: електронні лікарняні будуть одразу в електронному вигляді, нічого дублювати не потрібно. Це буде звичайна форма в онлайн-системі, заповнення якої займатиме кілька хвилин. Після цього підписаний електронним підписом документ автоматично надсилатиметься до інших державних органів для виплат”, — підкреслив Михайло Федоров.

Для запровадження е-лікарняних Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством охорони здоров’я повністю перебудовують процес отримання лікарняного. Запуск стане можливим завдяки повноцінній інтеграції електронної системи охорони здоров’я із системою Пенсійного фонду України і Фонду соціального страхування України.

Онлайн-навчання "Робота з електронними листками непрацездатності"

Для того, щоб е-лікарняні стали можливими у найвіддаленіших місціх, Кабінет Міністрів України підтримав пропозицію Мінцифри – закласти у бюджет на 2021 рік 850 млн гривень на підключення соціальних об’єктів до високошвидкісного інтернету у населених пунктах, в тому числі у сільській місцевості.

За матеріалами офіційного порталу Міністерства та Комітету цифрової трансформації України

image11

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Зразок Акта про знищення документів

Документи, строк зберігання яких закінчився, включають до Акта про вилучення для знищення документів, не внесених до НАФ. Форму Акта та порядок його складання, погодження та затвердження встановлюють Правила організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, затверджені наказом Мін’юсту від 18.06.2015 № 1000/5
70172

Курси кадровиків

Здобувати освіту онлайн – не лише тренд, а й спосіб зекономити час і кошти на дорогу, підлаштувати під себе розклад і перейняти досвід від кращих фахівців у своїй галузі. Які дистанційні курси для кадровиків обрати?
15809

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді