Відстрочку від призову заброньованих працівників продовжено на два місяці: подробиці від Мінекономіки

Витяг з наказу Мінекономіки про відстрочку від призову працівнику зможе надати керівник підприємства

flag_08_09.png

Мінекономіки інформує, що 07 вересня 2022 року КМУ ухвалив рішення, яким передбачив можливість подовжити на два місяці діючі відстрочки від призову на військову службу для військовозобов’язаних під час мобілізації та на воєнний час.

Алгоритм бронювання працівників

Йдеться про відстрочки, які Мінекономіки надало своїм рішенням у березні — квітні та термін дії яких закінчується у вересні — жовтні 2022 року. У міністерстві зазначають, що рішення продовжити відстрочки на строк до двох місяців Мінекономіки може прийняти лише один раз.

Урядове рішення передбачає також, що витяг з наказу Мінекономіки про відстрочку від призову військовозобов’язаному працівнику може надавати та візувати підприємство, установа чи організація, де він працює. Таким рішенням КМУ розширив положення постанови КМУ «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану» від 03.03.2022 № 194, згідно з якою такі повноваження мають лише органи державної влади та інші державні органи.

Станом на 08 вересня текст постанови КМУ ще не оприлюднили, тож слідкуйте за оновленнями. Ми одразу повідомимо всі деталі прийнятого рішення.


За матеріалами Мінекономіки

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи з військового обліку на 2025 рік

Робота з військового обліку є важливим аспектом діяльності будь-якого підприємства, особливо в умовах мобілізаційної готовності. Створення детального плану допоможе систематизувати всі процеси, забезпечити точність даних та своєчасне виконання всіх необхідних заходів. Як скласти план роботи з військового обліку на 2025 рік зразок — у статті.
644

Відповідальний за військовий облік: кого призначати

Військовий облік на підприємстві здійснюється відповідальною посадовою особою. Як призначати відповідального за ведення військового обліку на підприємстві, в установі, організації? Відповідь знайдете у статті.
58760

Посадова інструкція інспектора з військового обліку

Необхідно скласти посадову інструкцію відповідального за військовий облік на підприємстві, але не знаєте з чого почати? Ми підготували для вас зразок посадової інструкції відповідального за військовий облік. Залишилось тільки скачати.
63238

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
283792

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді