Наказ про увільнення від роботи працівника — офіцера запасу для проходження медогляду

Розпочато призов офіцерів запасу на військову службу. Один із обов’язків роботодавця — увільнити працівника — офіцера запасу від роботи на час проходження медичного огляду, зберігаючи при цьому місце роботи, посаду та середній заробіток.

Громадяни України для виконання обов’язків, пов’язаних із призовом на військову службу, а також особи, які направляються районними (міськими) військовими комісаріатами на медичний огляд (медичне обстеження в амбулаторних чи стаціонарних умовах), звільняються від роботи на час, необхідний для виконання зазначених обов’язків, із збереженням за ними місця роботи, займаної посади і середньої заробітної плати (ч. 2 ст. 21 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.1992 № 2232-XII).

У табелі обліку використання робочого часу відсутність працівника, пов’язану з проходженням медичного огляду, позначте літерним кодом «ІН» (цифровий код — 22).

Зразок наказу про увільнення від роботи працівника — офіцера запасу на час проходження медичного огляду (скачати шаблон)

Наказ про увільнення від роботи працівника — офіцера запасу для проходження медогляду


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді