Статті за темою Зразки службових документів

Заява на відпустку за власний рахунок
Працівник написав «заява за свій рахунок» або «заява на відпустку за власний рахунок на період війни». Поясніть, що потрібно дотриматись мови закону та переписати заяву на відпустку без збереження заробітної плати. Зразок заяви скачайте у статті та надайте працівнику для прикладу. Поясніть, що відпустки без збереження заробітної плати є різних видів. У деяких випадках надавати чи ні таку відпустку залежить від роботодавця.
201259
Заява про звільнення за власним бажанням
Якщо працівник прийняв рішення завершити кар’єру в компанії, неодмінно шукатиме бланк заяви на звільнення за власним бажанням. Роз’ясніть працівнику, що оформлення такої заяви залежить від причини звільнення. Скачайте та покажіть колезі зразок заяви на звільнення за власним бажанням.
234316
Зразок написання автобіографії
Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
526306
Зразок заяви про перенесення відпустки
Наприкінці кожного року підприємства затверджують графік відпусток працівникам. Іноді у працівників виникає необхідність використати відпустку поза графіком. Щоб це реалізувати, зокрема, — працівник має написати заяву про перенесення відпустки на інший період.
30209
Зразки заяв про звільнення з роботи
Трудове законодавство надає право працівникам розривати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника за два тижні. Але на час дії воєнного стану є поважна причина для звільнення без попередження. Детальніше читайте у статті.
600643
Акт про відсутність працівника на роботі: зразок за ДСТУ 4163:2020
Роботодавець не має права звільнити працівника, лише тому, що він не прийшов на роботу. Відсутність працівника та факт того, що з ним намагалися зв’язатися необхідно зафіксувати документально. Скачайте зразок акта за ДСТУ 4163:2020 про відсутність працівника на роботі та користуйтеся ним як шаблоном, щоб дотриматись вимог законодавства й уникнути претензій з боку працівників і перевіряльників.
53351
Наказ про прийняття на роботу в порядку переведення з іншого підприємства
Переведення на інше підприємство — зручний спосіб реалізації гарантій працівникам, звільнення яких супроводжується обов’язковим працевлаштуванням. Розгляньмо, зокрема, як оформити наказ про прийняття на роботу працівника, якого переведено з іншого підприємства.
28122
Зразок наказу про встановлення неповного робочого часу
За мирних часів неповний робочий час з ініціативи роботодавця встановлюйте у спосіб зміни істотних умов праці та попереджайте працівника письмово щонайпізніше за два місяці. В умовах воєнного стану не потрібно повідомляти працівника за два місяці про таке запровадження. Однак в обох випадках необхідно видати наказ про встановлення неповного робочого часу на підприємстві або конкретному працівнику
37201