Зразок листа про отримання трудової книжки

UA RU
Автор
порталу «Кадровик-01»
Якщо працівник не прийшов до відділу кадрів у день звільнення, необхідно надіслати йому поштове повідомлення із вказівкою про необхідність отримання трудової книжки. Щоб полегшити й прискорити собі роботу, скористайтеся зразком листа про необхідність отримання трудової книжки від Експертус Кадри.

7 справ, які кадровику треба зробити за будь‑якого звільнення працівника

Роботодавець має видати належно оформлену трудову книжку працівнику, з яким укладений трудовий договір до набрання чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» від 05.02.2021 № 1217-IX (далі — Закон № 1217) та який звільняється до завершення процедури включення до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відсутніх відомостей про трудову діяльність, у день звільнення (п. 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону № 1217).

Зразок листа про отримання трудової книжки Використовуйте чинний Класифікатор професій

Пункт 4.1 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 № 58 (далі — Інструкція № 58) регламентує: власник або уповноважений ним орган зобов’язаний видати працівнику його трудову книжку в день звільнення з внесеним до неї записом про звільнення.

Якщо працівник відсутній на роботі в день звільнення, цього самого дня надішліть йому повідомлення із вказівкою про необхідність отримання трудової книжки. Так скеровує пункт 4.2 Інструкції № 58. До повідомлення додайте копію наказу про звільнення.

Важливо! Пересилання трудової книжки поштою з доставкою на зазначену адресу допускається тільки за письмовою згодою працівника.

Зразок повідомлення про необхідність отримання трудової книжки

зразок листа про отримання трудової книжки

СКАЧАТИ

Стане також у пригоді зразок повідомлення про звільнення з необхідністю отримати трудову книжку, надісланого на електронну пошту працівника в умовах воєнного стану.



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді