Повна матеріальна відповідальність касира - договір

UA RU
Письмові договори про повну матеріальну відповідальність організація може укласти з працівниками (що досягли 18-річного віку), які займають посади або виконують роботи, безпосередньо пов’язані із зберіганням, обробкою, продажем (відпуском), перевезенням або застосуванням у процесі виробництва переданих їм цінностей.

Перелік таких посад і робіт, а також типовий договір про повну індивідуальну матеріальну відповідальність затверджено постановою Держкомпраці СРСР та Секретаріатом ВЦРПС від 28.12.1977 № 447/24 (далі — Перелік № 447).

Так, Переліком № 447 передбачено, що підприємство укладає із касиром (або особою, яка виконує обов’язки касира) договір про повну матеріальну відповідальність.

У разі якщо касир не може тимчасово виконувати своїх обов’язків, їх покладають на іншого працівника. При цьому із таким працівником на час виконання обов’язків касира укладають договір про повну матеріальну відповідальність.

 

Зокрема, договір про повну матеріальну відповідальність касира укладається у двох примірниках. Один зберігається на підприємстві, другий — у матеріально відповідальної особи, тобто касира.

 

СКАЧАТИ
Договір про повну матеріальну відповідальність касира


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді