Статті за темою Матеріальна відповідальність працівників

Правила оформлення договору про повну матеріальну відповідальність з працівником
Повна матеріальна відповідальність базується на договірних засадах, коли між працівником і підприємством укладається письмовий договір про прийняття на себе працівником повної матеріальної відповідальності. Про правила та умови укладення договору про повну матеріальну відповідальність з працівником читайте у статті
118458
Обмежена матеріальна відповідальність працівників
Обмежена матеріальна відповідальність — це матеріальна відповідальність працівника за заподіяну роботодавцеві майнову шкоду в розмірі такої шкоди, але більше ніж розмір середнього місячного заробітку такого працівника.
16026
Топ 4 сфери трудових відносин, помилки в яких коштували понад 1 мільярд гривень
Загальна сума штрафів за результатами інспекційних перевірок у сфері праці становить понад 1,6 млрд грн. На що звернути увагу кадровику, щоб запобігти матеріальній, кримінальній та адміністративній відповідальності
6027
Матеріальна відповідальність сторін трудового договору: суб’єкти та види
Особливою рисою матеріальної відповідальності, що виникає під час трудового процесу, є її взаємний характер. Залежно від того, хто зі сторін трудового договору допустив порушення, той і підлягає притягненню до матеріальної відповідальності. І працівник, і роботодавець повинні пам’ятати про заходи впливу, які можуть бути застосовані відносно них за їх неправомірні дії або бездіяльність.
4117
Повна матеріальна відповідальність касира - договір
Письмові договори про повну матеріальну відповідальність організація може укласти з працівниками (що досягли 18-річного віку), які займають посади або виконують роботи, безпосередньо пов’язані із зберіганням, обробкою, продажем (відпуском), перевезенням або застосуванням у процесі виробництва переданих їм цінностей.
14074
Типовий договір про колективну матеріальну відповідальність
Типовий договір про колективну матеріальну відповідальність затверджено наказом Мінпраці «Про затвердження Переліку робіт, при виконанні яких може запроваджуватися колективна (бригадна) матеріальна відповідальність, умови її застосування і Типового договору про колективну (бригадну) матеріальну відповідальність» від 12.05.1996 № 43.
1289
Договір про колективну матеріальну відповідальність: зразок
У разі якщо виконання роботи, яка передбачає покладення матеріальної відповідальності, вимагає залучення не одного, а декількох працівників, застосовується колективна (бригадна) матеріальна відповідальність.
4727
Договір про індивідуальну матеріальну відповідальність
Укладаючи трудовий договір з підприємством, на деяких працівників покладається матеріальна відповідальність. Тобто такі працівники зобов’язані дбайливо ставитися до матеріальних цінностей підприємства, які їм підпорядковані, дбати про їх цілісність та не допускати їх пошкодження.
2120