Калькулятор розрахунку квоти працівників з інвалідністю

Норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю встановлено для підприємств, установ, організацій, фізичних осіб — підприємців, які використовують найману працю. Такі роботодавці мають приймати на роботу осіб з інвалідністю у розмірі 4% середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік. А якщо працює від 8 до 25 осіб, — у кількості одного робочого місця.

Якщо цю умову не виконано — роботодавець сплачує до Фонду соціального захисту інвалідів штрафні санкції відповідно до статті 20 Закону України від 21.03.1991 № 875-XII.

А щоб вчасно та правильно розрахувати норматив робочих місць для осіб з інвалідністю та суму санкцій за невиконання цього нормативу, скористайтеся онлайн калькулятором розрахунку квоти працівників з інвалідністю.


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді