Статті за темою Праця осіб з інвалідністю

Праця осіб з інвалідністю: які пільги та гарантії передбачені
Особа з інвалідністю — особа зі стійким розладом функцій організму, що при взаємодії із зовнішнім середовищем може призводити до обмеження її життєдіяльності, внаслідок чого держава зобов’язана створити умови для реалізації нею прав нарівні з іншими громадянами та забезпечити її соціальний захист.
3246
Норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю
Протягом року кадрові служби пильнують, аби на підприємстві працювали особи з інвалідністю у кількості, що відповідає нормативу робочих місць. Однак дуже часто з’ясовується, що норматив не виконано. Одна з причин — оскільки у розрахунку беруть участь усереднені показники, після заокруглень фактична чисельність осіб з інвалідністю виявляється меншою, аніж планували. Як уникнути такої проблеми?
13808
Зразок виробничої характеристики для працівника, який оформлює інвалідність у МСЕК
Медико-соціальну експертну комісію (МСЕК) працівник повинен пройти для встановлення інвалідності. Для цього необхідна виробнича характеристика, шаблон якої розробили експерти Системи.
14967
Порядок працевлаштування осіб з інвалідністю
Держава захищає права працівників з інвалідністю та гарантує їм право на роботу. Як приймати на роботу таких працівників і дотримати вимог законодавства? Як оформити наказ про прийняття на роботу інваліда? Вберегтися від помилок під час працевлаштування осіб з інвалідністю допоможе консультація нашого експерта
30351
Звіт 10-ПОІ: коли і як правильно подавати
Звіт про працевлаштування інвалідів — один із найскладніших в кадровій практиці. Чимала кількість рядків для заповнення вимагає високої концентрації та уважності до деталей, а помилка тягне за собою накладання штрафу. Хто, як і в які терміни має подати звіт 10-ПОІ, роз’яснюємо у статті
23995
Форма 10-ПОІ 2022 року
Нагадуємо, що з 1 лютого 2022 року бланк звіту про працевлаштування інвалідів зазнав змін. Щоб правильно подати звіт по інвалідах за 2021, скачайте нову форму 10-ПОІ.
34344
Список працюючих інвалідів: бланк 2022
До 1 березня 2022 року кадровики та бухгалтери мають відзвітувати про те, як виконали норматив з працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік. Фахівці Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю часто просять подавати звіт разом зі списком працюючих інвалідів. Ми підготували для вас бланк списку працюючих інвалідів та зразок його заповнення. Скачайте документи зі статті та заповнюйте за зразком.
18576
Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю — 2019
До 1 березня роботодавці мають відзвітувати перед Фондом соцзахисту інвалідів, чи виконали норматив із працевлаштування осіб із інвалідністю. Як ви виконали норматив і як відзвітували, перевірятиме інспектор праці. Щоб скласти звіт швидко і без помилок, скористайтеся експертними настановами та зразком заповнення.
56357
Квота для працевлаштування — 2019: корисні поради роботодавцям
До 1 лютого 2019 року роботодавці зобов’язані звітувати до центру зайнятості про виконання квоти для працевлаштування за 2018 рік. Цьогоріч звітуватимемо за новою формою та порядком. Як саме, — детально роз’яснює експерт.
70139