Список працюючих інвалідів: бланк 2022

UA RU
Автор
порталу «Кадровик-01»
До 1 березня 2022 року кадровики та бухгалтери мають відзвітувати про те, як виконали норматив з працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік. Фахівці Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю часто просять подавати звіт разом зі списком працюючих інвалідів. Ми підготували для вас бланк списку працюючих інвалідів та зразок його заповнення. Скачайте документи зі статті та заповнюйте за зразком.


Підприємства та організації громадських організацій осіб з інвалідністю мають право на пільги із сплати податків і зборів (обов’язкових платежів) відповідно до законів України з питань оподаткування (ст. 14-1 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» від 21.03.1991 № 875-XII).
Якщо такі підприємства хочуть отримати пільги зі сплати податків і зборів, вони мають подати до обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій пакет документів, у т. ч. довідку про чисельність працюючих інвалідів на підприємстві. Таку довідку видає територіальне відділення Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю за попередній рік та за попередній звітний (податковий) період (п. 3 Порядку надання дозволу на право користування пільгами з оподаткування для підприємств та організацій громадських організацій інвалідів, затвердженого постановою КМУ від 08.08.2007 № 1010).

Нагадаємо, що порядок видачі довідки про чисельність працюючих осіб з інвалідністю затверджений наказом Мінсоцполітики від 25.03.2002 № 169 (далі — Порядок № 169). Щоб отримати довідку, підприємства, організації, а також фізичні особи, які використовують найману працю, подають до відділення Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю:

  • заяву за формою, наведеною у додатку 1 до цього Порядку;
  • звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік за формою 10-ПОІ;
  • список працюючих інвалідів за формою, наведеною у додатку 2 до Порядку № 169.

Бланк список працюючих інвалідів

список працюючих інвалідів бланк 2021

СКАЧАТИ

Теорія теорією, а на практиці фахівці Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю часто просять й інші підприємства подавати список працюючих осіб з інвалідністю разом зі звітом за формою № 10-ПОІ. За цим списком фахівці перевіряють достовірність інформації у звіті № 10-ПОІ та правильність розрахунку середньооблікової чисельності штатних працівників, яким встановлена інвалідність.

Список працюючих інвалідів: зразок заповнення

список працюючих інвалідів

СКАЧАТИ

Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді