Новорічні подарунки для колег і партнерів: ідеї та етикет

2020-й — рік Білого Металевого Щура. Ця стаття допоможе вам дібрати недорогі, але оригінальні й актуальні в цьому сезоні подарунки для вашого керівника, презенти від компанії для працівників та бізнес-партнерів, а також дотримати етикету дарування

Привітання працівників і партнерів компанії з Новим роком — традиційний складник офіс-менеджменту. Ваш бос не вибиратиме подарунки особисто (не царська це справа!). Запропонуйте ідеї для привітання. Це класний привід показати не лише свій професіоналізм, а й креативність.

Оптимальний для дарування період — із 23 грудня до 7 січня. Але не розслабляйтеся, дивлячись на календар. Продумайте у листопаді, як вітатимете колег і партнерів компанії з Новим роком. Так уникнете цейтноту наступного місяця.

Унаочніть ідеї — складіть пропозиції за категоріями — працівникам, бізнес-партнерам, додайте фото подарунків, що пропонуєте, вкажіть ціну. Позначте найбільш вигідні варіанти, наприклад, кольором.

Узгодьте із шефом остаточний вибір подарунків і бюджет для їх придбання.

Популярні види подарунків, актуальні в цьому сезоні, — далі.

Скачайте Пам’ятку недоречних подарунків

СКАЧАТИ

Новорічні подарунки для колег і партнерів: ідеї та етикет

Етикет дарування в бізнес-сфері

Ключове правило вдалого подарунка — він має бути корисним, статусним і створювати позитивні емоції. Такий подарунок зміцнює ділові стосунки, спонукає до подальшої взаємодії, свідчить про турботу й повагу.

Від компанії — працівникам. Подарунків для колег етикет не регламентує — усе залежить від стосунків у колективі. Однак обдаровуйте працівників однаковими за ціною та значущістю подарунками. Не розділяйте колектив на «улюбленчиків» і «знедолених», щоб нікого не образити і не зіпсувати стосунків.

Під Новий рік багато підприємств улаштовують для працівників тренінги та змагання, щоб підвищувати їх кваліфікацію та зміцнювати корпоративний дух. Як призи і пам’ятні сертифікати підійдуть кубки, дипломи та статуетки з логотипом підприємства.

Від компанії — керівникові підприємства-партнера або компанії-партнеру. Бізнес-партнерам підносять солідніші подарунки, ніж працівникам свого підприємства. Це необхідно, щоб установити сприятливі ділові стосунки і показати успішність компанії.

Доречні варіанти: картини, набори на робочий стіл, елітний алкоголь, вироби зі шкіри з логотипом підприємства.

Приклади недоречних подарунків — у Пам’ятці.

Ідеї для новорічних подарунків

Етикет корпоративних сувенірів

Ще один складник офіс-менеджменту — замовлення сувенірної продукції з логотипом підприємства. Такі сувеніри стають у пригоді впродовж усього року, але під Новий рік особливо затребувані.

Сувенірна продукція різноманітна — від невеликого подарунка з вашим логотипом (ручки, брелоки, магніти) до більш значущих (щоденники, світильники, акрилайти).

Спробуйте відповісти правильно

Новорічні подарунки для колег і партнерів: ідеї та етикет


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді