Як правильно носити маски у спеку

Правила використання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) у спеку такі самі, як і в будь-яку іншу пору року. Однак тепла погода — це додатковий привід дотримувати правил використання захисних масок. Як чинити, роз’яснили фахівці Центру громадського здоров’я МОЗ

Захисну маску змінюйте, якщо на неї потрапили біологічні рідини або вона стала вологою. Влітку це відбувається частіше. Це ж стосується і використання респіратора. Вірус SARS-CoV-2 не розмножується на поверхні маски, але зберігається на ній деякий час.

Як урятуватися від спеки в офісі

У теплому і вологому середовищі, яке утворюється на поверхні засобів респіраторного захисту, створюються ідеальні умови для розмноження патогенних мікроорганізмів, які потрапляють туди із зовнішнього середовища або видихуваного повітря.

Правила використання захисних масок

Правила використання захисних масок:
  • не торкайтеся зовнішнього боку маски, коли її носите;
  • знімайте маску за резинки, не торкайтеся її передньої частини та шкіри обличчя;
  • не використовуйте одноразових масок повторно;
  • після того, як зняли або доторкнулися до використаної маски, помийте руки з милом або обробіть їх спиртовмісним антисептиком.

Правила використання медичних рукавичок

Медичні рукавички влітку носіть, якщо контактуєте з біологічними рідинами. Наприклад, коли доглядаєте за інфікованим. У такому разі рукавички знімайте й утилізуйте одразу після процедури, для виконання якої вони були надягнуті.

Захворювання на COVID-19 не передається через непошкоджену або пошкоджену шкіру.

Коли надягаєте медичні рукавички у громадських місцях, пам’ятайте про ризики.

Руки в рукавичках, якщо вони забруднені, переносять збудники захворювань на відкриті поверхні шкіри, зокрема на обличчя та слизову очей.

Надягнуті рукавички створюють хибне відчуття безпеки. А тривале використання медичних рукавичок може призводити до подразнення шкіри на руках.

Як зробити працівника щасливішим: шість способів

Дотримання соціальної дистанції

Попри послаблення протиепідемічних заходів, задля власної безпеки дотримуйте фізичного дистанціювання (не менше ніж 1 метр від інших людей у публічних місцях), гігієни рук, етикету кашлю та самоізоляції у разі появи респіраторних симптомів.

Також дотримуйте тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів. Використовуйте ЗІЗ у громадських місцях: магазинах, супермаркетах тощо. Ці рекомендації містить Постанова КМУ «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 20.05.2020 № 392 та чинні Постанови Головного державного санітарного лікаря України.

Спека. Як зберегти здоров’я. Пам’ятка

Скачати

Як правильно носити маски у літню спеку

Спека. Як організувати комфортну роботу на відкритій місцевості. Пам’ятка

Скачати

Як правильно носити маски у літню спеку



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді