Адреса підприємства в листку непрацездатності

UA RU
Яку адресу підприємства зазначати в листку непрацездатності: фактичну чи юридичну?

Підготуєтеся до роботи з Реєстром лікарняних

Чи потрібно в листку непрацездатності зазначати адресу підприємства

Одним із видів матеріального забезпечення за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності є допомога по тимчасовій непрацездатності, у т. ч. для догляду за хворою дитиною (п. 2 ч. 1 ст. 20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV; далі — Закон № 1105).

Підставою для призначення допомоги є виданий у встановленому порядку лікарняний, а в разі роботи за сумісництвом — копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи (ч. 1 ст. 31 Закону № 1105).

Інструкцію про порядок заповнення листка непрацездатності затверджено наказом МОЗ, Мінпраці, ФСС з ТВП, ФСС від НВП від 03.11.2004 № 532/274/136-ос/1406 (далі — Інструкція № 532).

Місце роботи — один із блоків даних, які зазначають на лицьовому боці листка непрацездатності (на корінці, у частині, що видається непрацездатному).

Дані про місце роботи наводять за такою формою (п. 2.1, 3.1 Інструкції № 532): назва й місцезнаходження підприємства, установи, організації (повністю).

Табелюйте правильно працівника, якому відкрили е-лікарняний

Юридичну чи фактичну адресу зазначати

Місцезнаходженням юридичної особи — «фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку» (ст. 93 Цивільного кодексу України).

Отже, в листку непрацездатності має бути зазначена фактична адреса — та, за якою розташована юридична особа, де працюють її керівництво та персонал. Адреса юридична або фактична (де зберігають первинні документи).

Паспортну частину листка непрацездатності (прізвище непрацездатного, ім’я та по батькові, вік) заповнюють за даними документів. Місце роботи — зі слів непрацездатного (п. 2.2 Інструкції № 532).

Пройдіть курс навчання за унікальною програмою від експертів Експертус Кадри

Якщо адресу зазначено неправильно

Помилку можна виправити. Виправлення в тексті листка непрацездатності підтверджують записом «Виправленому вірити», підписом лікуючого лікаря та печаткою закладу охорони здоров’я «Для листків непрацездатності».

На бланку листка непрацездатності дозволяється не більше двох виправлень.

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді