Пам’ятка як не перегрітися на роботі влітку

Блок під заголовком новини 1 Підпишіться на Telegram-канал Кадровик-01. Новини! Тримаємо руку на пульсі усіх змін без паніки та зайвої води

Ми вже відібрали головне для вас
Головне управління Держпраці в Одеській області підготувало пам’ятку для працівників, які працюють на відкритих місцевостях, у виробничих і громадських приміщеннях, з кондиціонером та без нього.
  1. Якщо працюєте на відкритій місцевості при температурі повітря +35ºС і вище через кожних 15-20 хв роботи відпочивайте 10-12 хв у прохолодних приміщеннях. Допустима максимальна сумарна тривалість термічного навантаження за робочу зміну для працівників у спецодязі для захисту від теплового випромінювання, — 4-5 год, без спецодягу — 1,5-2 год.
  2. Аби вам не стало зле через великий перепад температури на вулиці й у приміщенні, виставляйте у кондиціонері температуру +24-25°C.
  3. Якщо на вулиці +37 ºС і більше, це вже небезпечні (екстремальні) умови праці. За можливості перенесіть години роботи на ранок або вечір.
  4. Носіть у спеку спецодяг або одяг з натуральних тканин.
  5. У спеку не рекомендується працювати особам, молодшим 25 і старшим 40 років.
  6. Рекомендації щодо вживання напоїв:
  • вживайте достатньо води, чаю, напоїв з оптимальною температурою + 10-15 ºС;
  • пийте підсолену воду, мінеральну лужну воду, знежирене молоко, молочну сироватку, соки, киснево-білкові коктейлі, аби не втратити з потом солі і мікроелементи;
  • пийте воду часто і потроху. Якщо температура повітря більше 30ºС при роботі середньої тяжкості випивайте мінімум 0,5 л води на годину — приблизно один стакан кожні 20 хв.
  1. Вживайте фрукти та овочі.
додаток

Служба в ОМС: вислуга років, надбавки та додаткові відпустки

Статті за темою

Усі статті за темою

Преміювання працівників

Преміювання працівників — це ефективний інструмент мотивації персоналу, який дозволяє стимулювати працівників до досягнення кращих результатів та підвищення продуктивності. Правильно побудована система преміювання сприяє створенню позитивного робочого клімату, підвищенню лояльності працівників та загальному успіху підприємства.
21636

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

Підприємство самостійно визначає свою організаційну структуру та здійснює розрахунок середньосписочної чисельності працівників. Наш калькулятор середньооблікової кількості працівників допоможе обрахувати таку кількість за вибраний період часу.
48367

Номенклатура справ 2026

Номенклатура справ 2026 — це систематизований перелік справ, які створюються у діяльності підприємства, установи чи організації протягом року. Вона є основою для правильного ведення діловодства, архівування та забезпечення збереженості документів
1852

Що таке «Резерв+» і як кадровику працювати з цією системою

В умовах воєнного стану та підвищеної уваги до військового обліку держава запровадила новий цифровий інструмент — систему «Резерв+». Вона покликана спростити ведення обліку військовозобов’язаних на підприємствах, зробити його більш прозорим і автоматизованим. Для кадровиків ця система стає ключовим інструментом, адже від коректного ведення обліку залежить як внутрішній порядок у компанії, так і відсутність штрафних санкцій під час перевірок. Як кадровику користуватися Резерв+ та які можливості Резерв+ для підприємств — у статті
2060

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді