Стартував новий урядовий проект — консультант роботодавця в центрі зайнятості

Новий підхід до обслуговування роботодавців переорієнтує роботу спеціалістів центрів зайнятості з формальної реалізації визначених законом функцій на задоволення індивідуальних потреб кожного клієнта

Норма робочого часу 2020

Мінсоцполітики повідомило про старт з 01.08.2019 у Дніпропетровській області пілотного проекту — інституту консультанта роботодавця.

Інститут консультанта роботодавця — другий етап стратегічного розвитку сервісів державної служби зайнятості. Основною метою його запровадження є розширення підходів до надання послуг роботодавцям. Надані послуги мають враховувати:

  • специфіку підприємницької активності регіону;
  • особливості розвитку регіонального ринку праці та загального балансу між попитом і пропозицією робочої сили.

Окрему увагу приділятимуть обслуговуванню великих підприємств. Консультанти роботодавців мають спеціалізуватися на особливостях галузей економіки, у яких функціонують такі підприємства.

Мінсоцполітики вважає, що впровадження службою зайнятості інституту консультанта роботодавця дозволить:

  • ефективно вирішити проблему “кадрового голоду”;
  • підвищити зацікавленість громадян працювати легально на українських підприємствах;
  • налагодити комунікацію з роботодавцями за допомогою зручних електронних сервісів;
  • підвищити швидкість закриття вакансій;
  • оперативно налагоджувати співпрацю з новоствореними підприємствами;
  • надавати спеціалізовані послуги роботодавцям за цільовими групами;
  • удосконалити систему підбору та професійного навчання безробітних для їх результативного працевлаштування.

«Ми йдемо в ногу з часом, а це спонукає до пошуку нових, нестандартних рішень, підходів та форм роботи з нашими клієнтами», – коментує старт нового проєкту директор Державного центру зайнятості Ольга Макогон.

За інформацією Міністерства соціальної політики України

Кадрові вебінари у серпні

7 серпня29 серпня
звільнення кадровий вебінарпідбір персоналу

Зареєструватись

Зареєструватись

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
120661

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45114

Як зробити запис в трудовій книжці про звільнення за власним бажанням

Запис про звільнення за власним бажанням в трудовій книжці повинен відображати точне формулювання законодавчої норми про звільнення з цієї причини. Які варіанти запису про звільнення за власним бажанням можуть бути та зразки таких записів, — у статті.
121315

Посадова інструкція заступника директора: як скласти

Заступник директора — це та людина, яка може повністю взяти на себе повноваження керівника за його відсутності. Як засвідчує практика, обов’язки заступників далеко не завжди відповідають тим, які визначено для перших керівників. Який обсяг завдань, обов’язків і прав доцільно передбачити в посадових інструкціях заступників директора підприємства? Відповіді знайдете у статті.
41063

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді