«Ми не перейдемо червону межу» — Голова комітету ВРУ про проєкт Трудового кодексу

Галина Третьякова запевнила, що проєкт Трудового кодексу обговорюватимуть з громадськими організаціями та профспілками.

07.10.2019 у Будинку профспілок у Києві відбулась робоча зустріч керівництва Федерації профспілок України, її членських організацій з головою Комітету ВРУ з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галиною Третьяковою.

«Ми не перейдемо червону межу» — Голова комітету ВРУ про проєкт Трудового кодексу

Голова ФПУ Григорій Осовий зауважив, що співробітництво профспілок з парламентарями над новаціями соціально-трудового законодавства має тривалий термін та завжди приносило взаємну користь. Отже, у рамках соціального діалогу його слід продовжувати. «Прийняття Трудового кодексу у «турбо-режимі» є неприйнятим. Неможливо за декілька місяців підготувати якісний Трудовий кодекс».

Номенклатура справ 2020 ➤ складіть вчасно

Галина Третьякова запевнила, що Комітет з профспілками й надалі співпрацюватиме та попередньо обговорюватиме законопроєкти. Зокрема, у процесі роботи над новим Трудовим кодексом, вже розпочали консультації з громадськими організаціями та профспілками.

У ході обговорення змін до трудового законодавства профспілкові представники акцентували, що підтримують проєкт Трудового кодексу (реєстр. № 1658), який прийняла Верховна Рада минулого скликання у першому читанні. При його підготовці до другого читання над ним працювала робоча група, у складі якої були представники ФПУ, Федерації роботодавців, громадських організацій, науковці та практики. Законопроєкт № 1658 пройшов широке громадське обговорення та експертизу МОП.

Голова профільного парламентського Комітету поінформувала, що в проекті ТК планують змінити процедуру прийняття-звільнення, тривалість відпусток, регламентувати процедуру проведення страйків тощо. «Україна ратифікувала 71 конвенцію МОП. Для порівняння Грузія — 15. І ми не збираємося переходити червону межу та порушувати мінімальні гарантії, встановлені міжнародними конвенціями.»

«Ми не змінюємо формату роботи з профспілками і проводитимемо консультації так довго, як це буде потрібно для досягнення балансу інтересів сторін. Діалог з профспілками має тривати, бо ви є представниками суспільства», — зазначила Г. Третьякова.

За інформацією прес-центру ФПУ

Особливості трудових договорів із сумісниками

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді