Черговий ранг держслужбовцю через три роки без оцінювання. Роз’яснює НАДС

Теми:
Державному службовцю, який відпрацював три роки, присвоюють черговий ранг, у т. ч. якщо він не проходив щорічне оцінювання службової діяльності.

Реформа і перезавантаження влади. Чого чекати держслужбовцям?

НАДС (лист від 07.10.2019 № 78-р/з) нагадав, що черговий ранг у межах відповідної категорії посад присвоюють державному службовцю через кожні три роки з урахуванням результатів оцінювання його службової діяльності.

Черговий ранг держслужбовцю через три роки без оцінювання. Роз’яснює НАДС

Протягом строку застосування дисциплінарного стягнення, а також протягом шести місяців з дня отримання державним службовцем негативної оцінки за результатами оцінювання службової діяльності черговий ранг державному службовцю не присвоюють. Такі періоди не зараховують до трирічного строку для присвоєння чергового рангу (ч. 6 ст. 39 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII; далі — Закон № 889).

Результати службової діяльності державних службовців щороку підлягають оцінюванню для визначення якості виконання поставлених завдань, а також з метою прийняття рішення щодо преміювання, планування їхньої кар’єри (ч. 1 ст. 44 Закону № 889).

Черговий ранг держслужбовцю через три роки без оцінювання. Роз’яснює НАДСДізнайтеся, як звільнити держслужбовця у зв’язку з негативним оцінюванням службової діяльності

Типовий порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців затверджений постановою КМУ від 23.08.2017 № 640 (далі — Типовий порядок).

Оцінювання проводять на підставі ключових показників, визначених з урахуванням посадових обов’язків державного службовця, а також дотримання ним загальних правил етичної поведінки та вимог законодавства у сфері запобігання корупції (п. 7 Типового порядку).

У разі звільнення державного службовця або його переведення на іншу посаду державної служби до затвердження висновку процедуру оцінювання за посадою державної служби, яку він займав, припиняють (п. 8 Типового порядку).

Якщо на дату прийняття наказу (розпорядження) про визначення результатів виконання завдань державний службовець працює на займаній посаді у звітному році з визначеними йому завданнями менше трьох місяців, результати виконання завдань на визначають, висновок не затверджують (п. 14 Типового порядку).

Дата присвоєння рангу держслужбовцю: визначайте правильно

НАДС роз’яснила на прикладі, якщо державного службовця у вересня перевели на іншу посаду державної служби, в поточному році його службову діяльність не оцінюватимуть.

НАДС наголошує, що відсутність результатів щорічного оцінювання у зв’язку тим, що воно не проводилось, не впливає на термін присвоєння чергового рангу.

Ольга Догадіна,

провідний експерт системи «Експертус Кадри»

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25671

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45375

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33554

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22415

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді