В Україні буде два Дня незалежності

У ВРУ зареєстрований законопроєкт про внесення змін до статті 73 КЗпП та введення додаткового святкового дня — 22 січня.

В Україні буде два Дня незалежності

03.10.2019 у Верховній Раді Україні зареєстровано Проєкт Закону України «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо Дня Незалежності України» (законопроєкт № 2206).

Зміни в трудовому законодавстві 2019-2020

Автор законопроєкту народний депутат Савчук О. В., член політичної партії ВО «Свобода», пропонує внести зміни до статті 73 КЗпП — додати святковий день 22 січня (День Незалежності України).

В Україні буде два Дня незалежностіЧитайте також, перенесення робочих днів у 2020 році

Повне або часткове копіювання будь-яких матеріалів сайту, цитування, публікація їх анотованих оглядів допускаються лише з письмового дозволу редакції сайту.

В пояснювальній записці до законопроєкту автор обгрунтовує необхідність запропонованих змін. На її думку відраховувати період незалежності Української держави необхідно з 22.01.1918 — дня проголошення IV Універсалу Центральної Ради Української Народної Республіки.

Утім, і 24 серпня також має залишитись святковим днем, який автор пропонує назвати — День відновлення Незалежності України.

Тож, якщо депутати підтримають законопроєкт, святкових днів в Україні побільшає.

Ольга Догадіна

провідний експерт системи «Експертус Кадри»

Штрафи 2022

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16308

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
125636

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45224

Як зробити запис в трудовій книжці про звільнення за власним бажанням

Запис про звільнення за власним бажанням в трудовій книжці повинен відображати точне формулювання законодавчої норми про звільнення з цієї причини. Які варіанти запису про звільнення за власним бажанням можуть бути та зразки таких записів, — у статті.
121766

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді