Їдете за кордон — по-перше подружіться із ДРУГом

Мінсоцполітики надає рекомендації українцям, що вирушають за кордон.

Їдете за кордон — по-перше подружіться із ДРУГом


Мінсоцполітики перевіряє роботодавців, які займаються рекрутингом та працевлаштуванням українців за кордоном.

При перевірці діючих компаній, які вже мають ліцензії, та нових, які тільки но подали документи на ліцензування, зафіксовані численні порушення. Компанії не можуть підтвердити свій фінансовий стан, не мають зовнішньоекономічного договору з іноземною компанією, не підписують договорів з фізичними особами, що планують виїхати на заробітки. Про це повідомив заступник Міністра з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський.

«Я закликаю українців бути обачними і ретельно перевіряти роботодавця перед виїздом закордон», – підкреслив С. Ніжинський.

➤➤ Як направити у відрядження по Україні та за кордон: алгоритм зі зразками

Посадовець також закликає громадян, які вирушають за кордон й на роботу, й у відрядження, зареєструватись у додатку, який розробило Міністерство закордонних справ — «ДРУГ — Добровільна реєстрація українських громадян при подорожах за кордон». Реєстрація у цьому додатку значно спрощує відповідним службам верифікацію, пошук громадян у випадках виникнення непередбачуваних обставин.

За інформацією Мінсоцполітики

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Склад документів особової справи працівника

Вічне запитання з кадрової практики: чи долучати до особової справи згоду на обробку персональних даних… Відповідь — ні! Дізнайтесь: які документи можна і потрібно формувати до особової справи працівника, а чого у жодному разі там не має бути.
159319

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5757

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
74

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16361

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126829

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді