Як і коли Комітет із соцполітики ВРУ визначить «фаворита» проєктів кодексів та законів про працю

Відбулось установче засідання робочої групи з обговорення проєктів кодексів та законів про працю. Комітет має визначитись, який з проєктів рекомендувати Верховній Раді.

Як і коли Комітет із соцполітики ВРУ визначить «фаворита» проєктів кодексів та законів про працю

Держпраці перевірить 3000 роботодавців за 10 днів

Голова Комітету Галина Третьякова на початку засідання нагадала, що у ВРУ зареєстровано 5 законопроєктів, а саме:

  • проєкт Трудового кодексу України № 2410,
  • альтернативний до нього проєкт Кодексу України про працю № 2410-1,
  • проєкт Закону України про працю № 2708,
два альтернативних до нього:

Усі п’ять законопроєктів включені до порядку денного 3-ї сесії.

Наразі Комітет має визначити, який з проєктів рекомендувати Верховній Раді.

Як і коли Комітет із соцполітики ВРУ визначить «фаворита» проєктів кодексів та законів про працюДізнайтеся, чи «згорять» дні невикористаних відпусток за попередні роки після набрання чинності Закону «Про працю»

Г.Третьякова зазначила, що 15.02.2020 Комітет прийняв рішення створити робочу групу з обговорення положень всіх проєктів кодексів та законів. Того ж дня був затверджений орієнтовний графік проведення засідань робочої групи.

6 лютого на засіданні робочої групи Комітет пропонує утворити тематичні групи для обговорення.

На першому тематичному засіданні пропонуються для обговорення такі теми:

На другому тематичному засіданні до обговорення пропонується таке:

На третьому тематичному засіданні на розгляд запропоновані такі питання:

Як проходять перевірки з праці 2020

Відомо, що Комітет звернувся до центральних органів виконавчої влади, профспілок, організацій роботодавців, науковців та громадськості з проханням надати в Комітет представників до участі в робочій групі та надати Комітету свої пропозиції та зауваження до урядового проєкту Закону про працю №2708.

До складу робочої групи увійшли представники від профспілкових організацій, як від репрезентативних (СПО профспілок) так і від вільних та незалежних профспілкових організацій, організацій роботодавців, які підтвердили свою репрезентативність (СПО роботодавців) та інших організацій роботодавців.

Також до робочої групи увійшли науковці та представники різних громадських організацій та об’єднань (адвокатські та інші).

Комітет із соцполітики також звернувся до Міжнародної організації праці, з проханням направити до участі у робочій групі представника Комітету експертів МОП і такого представника вже визначено.

Г. Третьякова звернулася до учасників засідання з проханням для організації роботи засідань робочої групи надати в секретаріат Комітету свої пропозиції щодо рівнозначного розподілу представників до участі у тематичних засіданнях робочих груп.

Як і коли Комітет із соцполітики ВРУ визначить «фаворита» проєктів кодексів та законів про працюУвага: податкова перевіряє роботодавців паралельно з Держпраці

4 лютого на установчому засіданні виступили представники міністерств, організацій профспілок, організацій роботодавців та науковці.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді