НАЗК підсумувало дані, отримані від уповноважених з питань запобігання та виявлення корупції

Кількість посадовців, які не подають декларації, зменшилась втричі.

НАЗК підсумувало дані, отримані від уповноважених з питань запобігання та виявлення корупції

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) отримало 10 тис. повідомлень від органів влади та інших установ стосовно неподання їхніми співробітниками декларацій. Маються на увазі щорічні декларації та декларації після звільнення за 2019 рік.

Нагадуємо, що органи влади зобов’язані повідомляти НАЗК про неподання або несвоєчасне подання їхніми співробітниками декларацій. Такі обов’язки покладені на уповноважений підрозділ (або особу) з питань запобігання та виявлення корупції або інший структурний підрозділ, визначений керівником органу.

Найбільше співробітників, які не подали декларації, працюють у таких установах:

  • 2 тис. – комітети, служби, державні агентства, фонди, територіальні підрозділи центральних органів виконавчої влади. Найбільше повідомлень про неподання декларацій надійшло з Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС);
  • 1,7 тис. – державні та казенні підприємства;
  • 1,7 тис. – Міністерство внутрішніх справ України, Національна поліція;
  • 1,6 тис. – пенітенціарні органи (колонії, центри, ізолятори).

Завдяки системній співпраці НАЗК з Національною поліцією, ДСНС, Управлінням пенітенціарних інспекцій Міністерства юстиції України та іншими органами влади кількість посадовців, які не подали декларації, зменшилася майже втричі – з 14 до 10 тис. Адже, суб’єкти декларування були попереджені стосовно необхідності подати декларацію заздалегідь.

За інформацією НАЗК

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Затвердження, погодження та призначення відповідального за антикорупційну програму юридичної особи

Яким вимогам має відповідати антикорупційна програма юридичної особи? Яку назву посади передбачити в штатному розписі для особи, відповідальної за її реалізацію? Чи можна поєднати виконання цієї функції з безпосередніми посадовими обов’язками? Про це і не тільки — тут і зараз
7344

Запобігання корупції в органах державної влади і місцевого самоврядування

Ухвалене наприкінці 2014 року нове антикорупційне законодавство визначило стратегію антикорупційної політики держави, створило правові, організаційні й інституційні засади її діяльності у сфері запобігання та протидії корупції.
3475

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді