Уряд затвердив критерії ступенів ризику господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном

Від ступеня ризику залежатиме періодичність проведення планових заходів державного контролю.
Уряд затвердив критерії ступенів ризику господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном


19.08.2020 року Кабмін затвердив критерії, за якими оцінюватиметься ступінь ризику від провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Згідно з документом періодичність проведення планових заходів державного контролю залежатиме від ступеня ризику, визначеного за сумою балів за всіма критеріями.

Хто звітує за формою № 1-ПА

За інформацією Мінекономіки, таке рішення дозволить визначати найбільш ризикових посередників у працевлаштуванні за кордоном, які раніше вже допускали порушення вимог законодавства, та спрямувати державний нагляд (контроль) саме на запобігання негативним наслідкам і небезпек для людей.

Планується, що зазначене рішення дасть можливість зменшити адміністративний тиск на бізнес.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Склад документів особової справи працівника

Вічне запитання з кадрової практики: чи долучати до особової справи згоду на обробку персональних даних… Відповідь — ні! Дізнайтесь: які документи можна і потрібно формувати до особової справи працівника, а чого у жодному разі там не має бути.
158830

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5744

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
58

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16345

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126487

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді