Бронювання військовозобов’язаних і е-Відрядження: звернення бізнесу до Уряду

Бізнес просить продовжити чинні бронювання та запустити е-Відрядження

work_20_04.jpg

У середині листопада завершаться бронювання військовозобов’язаних, які КМУ продовжив на 2 місяці постановою № 1002 від 07.09.2022. Станом на середину жовтня урядовці не прийняли змін, необхідних для удосконалення процедури бронювання та скасування мобілізаційних завдань. Відповідно із завершенням бронювання військовозобов’язаних у листопаді робота важливих для держави підприємств може опинитися під загрозою. 

Бронювання працівників: алгоритм з урахуванням останніх змін

Чинна процедура надання бронювання — недосконала. Бронювання часто надають із затримками, навіть якщо підприємство вчасно виконує всі передбачені законодавством умови. Тоді як підприємства, що критично важливі для національної економіки, для повноцінного функціонування мають мати достатньо працівників. 

Європейська Бізнес Асоціація просить Уряд повторно продовжити на 2 місяці чинні бронювання без необхідності повторного погодження з Міноборони. Упродовж цього періоду держава матиме змогу внести зміни до законодавства, поступово і без перенавантаження системи перебронювати критичий для функціонування економіки персонал, а бізнес продовжить працювати і сплачувати заробітні плати та податки. 

Досі не запрацювала й анонсована Урядом ще наприкінці літа послуга «е-Відрядження», що передбачає можливість підприємства вносити спеціальний депозит та отримувати дозвіл на короткотермінове відрядження для свого працівника. Оскільки часто представники підприємства мають бути фізично присутні  під час вирішення деяких стратегічних питань, питань інвестування тощо, бізнес просить Уряд запустити послугу «е-Відрядження». У Європейській Бізнес Асоціації додають, що можливість виїжджати за кордон у короткотермінові відрядження матиме важливий вплив на розвиток і відновлення економіки країни.

За матеріалами Європейської Бізнес Асоціації

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Виконання обов’язків директора на час відрядження: зразок наказу

Директор у відрядженні, а на підприємстві постійно виникають проблеми та завдання, які потребують оперативного розв’язання. Доручіть посадовій особі підприємства виконувати частину повноважень директора на час його відсутності
51635

Максимальний і мінімальний строки відрядження

На який строк відряджати працівника, роботодавець вирішує не тільки з огляду на завдання, що треба виконати. Є й часові обмеження. Мінімальний строк відрядження однаковий для приватного підприємства і бюджетної установи, а ось максимальний — різниться. Кадровик бюджетної установи знайде у цій статті бонус — таблицю з максимальними строками відряджень для різних категорій персоналу
12314

Журнал реєстрації відряджень працівників

Раніше після ознайомлення працівника, якого направляють у відрядження, з наказом про відрядження кадровик вносив про це інформацію в Журнал реєстрації відряджень.
19006

Наказ про скасування відрядження

Якщо напередодні відрядження працівник, наприклад захворів, а вам необхідно підготувати наказ про скасування відрядження, скористайтеся експертним зразком. Документ оформлений за вимогами нацстандарту ДСТУ 4163:2020.
19855

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді