Роботодавці Тернопільщини сплатять понад 1,2 млн грн штрафів за порушення законодавства про працю

Результати розгляду справ про порушення трудового законодавства

За порушення законодавства про працю накладено штрафи на загальну суму понад 1,2 млн грн

У серпні начальник Управління Держпраці у Тернопільській області розглянув матеріали 5 справ про порушення суб’єктами господарювання законодавства про працю та за результатами їхнього розгляду виніс постанови про накладення штрафів.

Розгляд справ відбувся у приміщенні Управління Держпраці за участі представників відділу Держпраці та юридичного сектору.

Перевірки роботодавців — 2021: хто у зоні ризику

Допущені роботодавцями порушення стосувалися:

  • оформлення трудових відносин з працівниками,
  • створення перешкод у проведенні перевірки,
  • невиконання вимог розпорядчих документів посадових осіб Управління Держпраці у визначений термін з питань оформлення трудових відносин,
  • своєчасності та у повному обсязі виплати працівникам заробітної плати,
  • остаточного розрахунку при звільненні.

На підприємство, яке здійснює виробництво будівельних матеріалів та яке перебуває на загальній системі оподаткуванні, на якому під час перевірки виявили 11 неоформлених працівників, накладено штраф у розмірі 660 тис. гривень.

До фінансової відповідальності на загальну суму 360 тис. грн також притягнуто фізичну особу-підприємця, у якого під час повторної перевірки виконання вимог припису було знову виявлено 2 неоформлених продавців.

Окрім того, за допуск працівника без оформлення трудових відносин накладено штраф у розмірі 60 тис. грн на підприємство, яке перебуває на загальній системі оподаткування. Розгляд цієї справи відбувся за матеріалами перевірки територіального органу ДПС.

Ще одному підприємству, на якому було створено перешкоди у проведенні перевірки, виписали штраф 96 тис. гривень.

Штрафи на роботодавця за порушення у сфері праці з 01.01.2021. Шпаргалка кадровика

Штраф на суму 162 тис. грн також наклали на підприємство, у якого під час планової перевірки було виявлено 12 порушень законодавства про працю та, яке не усунуло їх на виконання вимог припису у встановлений термін.

Усі постанови Управління Держпраці набрали законної сили з дня їхнього винесення. Вищезазначені процесуальні документи вважатимуться виконаними у випадку сплати суб’єктами господарювання половини зазначених у постановахрозмірів штрафу.

За матеріалами Держпраці

image73

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
153

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27152

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50828

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35034

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24060

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді