Не виплатили заробітну плату військовослужбовцю? Чекайте на перевірку!

Черговий красномовний кейс від Держпраці

Не виплатили заробітну плату військовослужбовцю? Чекайте на перевірку!

У вересні 2021 року посадові особи ГУ Держпраці у Харківській області отримали звернення військовослужбовця про порушення виплати зарплати. Інспектори праці перевірили суб’єкта господарювання на предмет додержання законодавства про працю в частині виплати заробітної плати, яка розраховується з показника середньоденного заробітку працівника.

Як проходять перевірки з праці

В результаті перевірки суб’єкта господарювання перевіряючі виявили порушення вимог ч. 1 ст. 115 КЗпП у відношенні до працівника, який й наразі перебуває на військовій службі в зоні ООС, в частині порушення періодики виплати заробітної плати.

Накладання штрафів за порушення у сфері праці

В ході перевірки представникам підприємства надали повну та вичерпну інформацію щодо трудових прав військовозобов’язаних, наголосили про адміністративну та кримінальну відповідальність, до якої притягується роботодавець в особі керівника за умови порушення таких прав.

Не виплатили заробітну плату військовослужбовцю? Чекайте на перевірку!
Ірина Житковакерівник групи експертів Експертус Кадри
Консультація ураховує всі зміни і допоможе: оформити відпустку матері чи батьку; замінити відсутнього працівника; припинити та оформити відпустку знову; вивести на роботу працівника після закінчення відпустки.

За сприяння ГУ Держпраці у Харківській області заявнику в повному обсязі сплачено заробітну плату за липень-серпень 2021 року та в подальшому роботодавця зобов’язано дотримуватися вимог чинного законодавства про працю шляхом винесення відповідного припису.

За матеріалами ГУ Держпраці в Харківській області

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
165

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27205

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51059

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35124

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24137

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді