Мінекономіки оновить звіт № 3-ПН: проект наказу

З-ПН зможе заповнити не тільки кадровик, але й фахівець ЦЗ в телефонному режимі

Мінекономіки оновить звіт № 3-ПН: проект наказу

Мінекономіки планує оновити форму № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)». Поточна форма цієї форми затверджена наказом Мінсоцполітики від 31.05.2013 № 316. Але незабаром з’явиться форма та порядок її подання в новій редакції, затвердженій вже Мінекономіки. Зараз міністерство розмістило проект наказу на своєму сайті для громадського обговорення.

Кадрові звіти — 2021

З новацій форми № 3-ПН зазначимо нову графу «Спосіб укомплектування вакансії(й)» — за сприяння Державної служби зайнятості або підприємством самостійно. У оновленій формі не буде й строку подачі не пізніше ніж через три робочих дні з дати відкриття вакансії. Таку форму подаватимемо з дня, коли виникне потреба у підборі працівників або з дати відкриття вакансії. Датою відкриття вакансії буде наступний день після створення нового робочого місця чи припинення трудових відносин з працівником, робоче місце якого стає вакантним. Або це буде дата, починаючи з якої зможете укласти трудовий договір з найманим працівником.

Форму № 3-ПН подаватимемо в електронному вигляді або в паперовому вигляді.

Як скласти звіт про вакансії за формою № 3-ПН

Згідно з новим порядком подання форми № 3-ПН відомості про вакансію (додаток) зможе заповнити не тільки роботодавець, але й фахівець центру зайнятості під час особистій зустрічі, у телефонному режимі чи через засоби електронного зв’язку.

Нова форма № 3-ПН та порядок її подання почнуть діяти через один місяць з дня, коли їх офіційно опублікують. З цієї ж дати втратить чинність наказ Мінсоцполітики від 31.05.2013 № 316.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами Мінекономіки

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516412

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
176

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27295

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51397

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35265

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді