Скасують дозвіл на застосування праці для іноземців — керівників іноземних підприємств

Не доведеться отримувати дозвіл й для іноземців — керівників підприємств з іноземними інвестиціями

Скасують дозвіл на застосування праці для іноземців — керівників іноземних підприємств

Мінекономіки розмістило на своєму сайті проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання трудових відносин керівників іноземних підприємств та підприємств з іноземними інвестиціями».

Автори законопроекту надають іноземному інвестору право застосовувати до відносин з керівником іноземного підприємства та підприємства з іноземними інвестиціями законодавство іноземних держав.

Як документувати трудові відносини з іноземцем

Іноземним підприємством та підприємством з іноземними інвестиціями управлятимуть відповідно до його установчих документів. У разі призначення іноземця або особи без громадянства керівником іноземного підприємства та/або підприємства з іноземними інвестиціями, дані про якого внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, у статутному капіталі якого іноземна інвестиція становить не менше 100 тисяч євро, іноземний інвестор зможе прийняти рішення та не застосовувати до відносин з таким іноземцем законодавство України про працю та законодавство України про зайнятість населення. Відповідне рішення зазначатимуть у документі про призначення керівника.

Таке призначення іноземця або особи без громадянства керівником іноземного підприємства та/або підприємства з іноземними інвестиціями вважатимуть підставою:

  • для видачі посвідки на тимчасове проживання в Україні;
  • для працевлаштування керівника без дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

Відповідні зміни внесуть у Закони України «Про міжнародне приватне право», «Про режим іноземного інвестування», «Про зайнятість населення».

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами Мінекономіки

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516433

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27354

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51656

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35382

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді