ВРУ затвердила Законом Указ Президента «Про загальну мобілізацію»

Президент підписав відповідний Указ 24 лютого 2022 року у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України

ВРУ затвердила Законом Указ Президента «Про загальну мобілізацію»

Дії роботодавця під час воєнного стану

ВРУ 3 березня 2022 року прийняла Закон України «Про затвердження Указу Президента України «Про загальну мобілізацію» від 24.02.2022 № 7113.

Нагадаємо, що загальна мобілізація триватиме 90 днів на території Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської. Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та міста Києва у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

Черговість та обсяги призову військовозобов’язаних, резервістів та транспортних засобів в межах загального терміну мобілізації визначає Генштаб ЗСУ.

Олена Петровська

експерт Експертус Кадри

За матеріалами ВРУ

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оформити увільнення працівника через призов по мобілізації

Фахівці Експертус Кадри роз’яснили, хто і як може призвати працівника на військову службу під час мобілізації. А також підготували для вас зразок наказу про увільнення у зв’язку з призовом по мобілізації. Наша команда продовжує працювати для вас і в умовах воєнного стану.
104282

Відпустка демобілізованому працівнику, який уже отримував відпустку у військовій частині

Ситуація з життя: «Працівник, призваний на військову службу у зв’язку із мобілізацією, перед звільненням у запас використав щорічну основну відпустку, надану йому як військовослужбовцю у військовій частині під час перебування в АТО, про що йдеться у витязі з наказу про звільнення у військовий запас. Чи має право організація надати щорічну основну відпустку демобілізованому працівнику за період, коли він був мобілізований та фактично не перебував на роботі, враховуючи те, що він вже використав таку відпустку за цей період під час перебування в АТО?»
4693

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді