МОН надало методрекомендації до профстандарту керівника закладу дошкільної освіти

Трудові функції, професійні компетентності, знання, вміння та навички, викладені у профстандарті, використовують як деталізовану основу посадової інструкції

МОН надало методрекомендації до профстандарту керівника закладу дошкільної освіти

Посадові та робочі інструкції: складання, ознайомлення, зміни та зберігання

Фахівці відділу дошкільної та початкової освіти ДУ «Український інститут розвитку освіти» розробили методичні рекомендації для впровадження професійного стандарту керівника (директора) закладу дошкільної освіти (Лист МОН від 03 червня 2022 року №1/6015-22).

Документ містить роз’яснення та практичні рекомендації:

  • керівникам закладів;
  • засновникам установ дошкільної освіти;
  • відділам освіти;
  • структурним підрозділам;
  • центрам професійного розвитку педпрацівників;
  • центрам підвищення кваліфікації.
Мінекономіки затвердило профстандарт керівника (директора) закладу дошкільної освіти наказом 28.09.2021 № 620-21.



Професійний стандарт «Керівника (директора) закладу дошкільної освіти» визначає основну мету його професійної діяльності: управління закладом дошкільної освіти та організація освітнього процесу. Згідно з Національним класифікатором України ДК 003:2010 «Класифікатор професій» назва професії «Керівник (директор) закладу дошкільної освіти» (код КП 1210.1) належить до керівників підприємств, установ та організацій. Назви типових посад:
  • керівник закладу дошкільної освіти;
  • директор закладу дошкільної освіти.

Очолює заклад освіти та здійснює безпосереднє керівництво ним. Підпорядковується засновнику або уповноваженому ним органу.

Олена Петровська,
експерт Експертус Кадри,
за матеріалами МОН

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників: перелік випусків

Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників — це систематизований за видами економічної діяльності збірник описів професій, які наведено у Класифікаторі професій.
172509

Професійний стандарт кухаря

Професійний стандарт кухаря, розроблений у 2015 році з ініціативи роботодавців, професійних об’єднань та профільних навчальних закладів.
6035

Професійні стандарти в Україні

Із 1 січня 2017 року термін «професійний стандарт» з’явився в Кодексі законів про працю України та Законі «Про оплату праці». Наприкінці травня Уряд ухвалив Порядок розроблення та затвердження професійних стандартів. Розберімося, навіщо вони та як стосуються кадрової практики.
10705

Використання кваліфікаційних характеристик професій працівників при складанні штатного розпису

При розробленні штатного розпису, під час приведення кадрових документів у відповідність до Класифікатора професій, кадрова служба повинна враховувати завдання, обов’язки, кваліфікаційні вимоги, визначені для різних професій. Необхідну інформацію можна отримати з кваліфікаційних характеристик, що містяться у Випусках Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (ДКХП).
10741

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді