НАЗК відмовилось приймати декларацію у судді

Апеляційний суд визнав дії Національнеого агентства з питань запобігання корупції законними.

НАЗК приймає лише електронні декларації

Як призначити уповноваженого чи створити підрозділ із запобігання корупції

Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу НАЗК та визнав, що Національне агентство законно відмовилось прийняти декларацію судді в паперовому вигляді, а не в електронному, як це передбачено Законом "Про запобігання корупції". Суддя не хотіла подавати декларацію в електронному вигляді через нібито через "релігійні переконання".

Голова НАЗК Олександр Новіков прокоментував:

"Деякі публічні службовці й досі не розуміють, що Україна ще до війни вже стала іншою. Хтось і досі продовжує шукати шляхи, як можна обійти закон та схитрувати. А хтось працює на успішне європейське майбутнє країни, керується принципами доброчесності та верховенства права. НАЗК поважає релігійні переконання кожного декларанта і вважає неетичним використання начебто «релігійних поглядів» для того, щоб обійти закон".

За матеріалами НАЗК

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірки Держпраці скасовано: чи правда?

Набрала законної сили постанова Шостого апеляційного адміністративного суду м. Києва. Від 14.05.2019 втратили чинність Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та Порядок здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю. Чи можливі тепер перевірки Держпраці: роз'яснення з посиланням на нормативно-правові акти.
7880

Судова реформа 2016: яких змін очікувати

Нині в Україні триває судова реформа , яка передбачає оновлення законодавства. Зокрема, прогнозується повне реформування системи судоустрою; імплементація оновлених конституційних засад правосуддя на законодавчому рівні для забезпечення незалежності (деполітизації) судової влади; посилення відповідальності судової влади перед суспільством; запровадження нових механізмів формування та кадрового оновлення суддівського корпусу
2495

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді