Попередження про звільнення як обов'язок працівника

2139

Запитання

Чи можна в трудовому договорі прописати зобов’язання подавати заяву про звільнення не пізніше ніж за два місяці до бажаної дати звільнення — прописати двомісячний строк відпрацювання перед звільненням?

Відповідь

Ні, не можна.

Право працівника попередити роботодавця письмово за два тижні про намір розірвати з власної ініціативи трудовий договір визначає ч. 1 ст. 38 КЗпП.

Роботодавець не може зобов’язати працівників попереджати про звільнення за власним бажанням за два місяці до бажаної дати, адже умови трудових договорів, які погіршують становище працівників порівняно з законодавством, визнають недійсними (ст. 9 КЗпП).

Кадровий документообіг від прийняття до звільнення

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Курси кадровиків

Здобувати освіту онлайн – не лише тренд, а й спосіб зекономити час і кошти на дорогу, підлаштувати під себе розклад і перейняти досвід від кращих фахівців у своїй галузі. Які дистанційні курси для кадровиків обрати?
14726

Наказ про підвищення кваліфікації працівників

Одна з основних складових успішного підприємства — безперервний процес професійного розвитку працівників. Саме кваліфікований персонал забезпечує сталий розвиток підприємства. Дізнайтеся про гарантії працівникам на час підвищення кваліфікації та скачайте зразок відповідного наказу.
39321