Психологічна підтримка працівників: новий етап програми

Держпраці наголошує на важливості ментального здоров’я

Психологічна підтримка працівників: новий етап програми У рамках впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я відбулася зустріч представників регіональної влади з урядовими та відомчими структурами.

Документи відділу кадрів: чекліст

Так, до заходу долучилися Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерство соціальної політики, Міністерство освіти і науки, МВС, Національна служба здоров’я та Державна служба України з питань праці. На рівні представників керівного апарату були представлені одинадцять областей.

Предметом обговорення було впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». На меті — зближення надавачів та отримувачів психосоціальних послуг.

Керівництво Держпраці під час заходу закцентувало на значенні ментального здоров’я працівників. У відомстві наголосили, що підґрунтям для впровадження психосоціальної підтримки на робочому місці має стати чітка та зрозуміла політика. Люди мають відчувати, що вплив війни на громадян і на сферу праці визнається, а психологічний добробут працівників є пріоритетом. 

Наразі навчання та підготовку для роботи з підприємствами пройшли понад 300 інспекторів праці.

Всеукраїнську програму ментального здоров’я забезпечує Координаційний центр з психічного здоров’я при Кабінет Міністрів України за експертного партнерства та підтримки Всесвітньої організації охорони здоров'я.

За матеріалами Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25775

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46114

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33704

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді