Звіти кадрової служби — 2018

Звітування. Цей процес не оминає і кадровиків. Вони беруть участь у підготовці 12-ти звітів. Щоб заощадити ваш час та зорієнтувати в строках звітування, завантажуйте перелік кадрових звітів з посиланнями на нормативні акти, якими затверджені форми звітів та інструкції щодо їх заповнення.

Вам не доведеться марнувати час, перевіряючи терміни подання звітів та актуальність звітних форм. Ми перевірили їх за вас.

Перелік кадрових звітів 2018 рокуЧитайте також: Кадрова звітність: які звіти подає відділ кадрів

Не всі наведені в Таблиці звіти мають подавати кадровики. Наприклад, звіти з праці зазвичай готує бухгалтер чи економіст. Водночас він може звернутися до кадрової служби за інформацією про середньооблікову кількість штатних працівників.

Звіт за формою № 3-наука до органу статистики подає вчений секретар чи науковий підрозділ, а складає — разом із бухгалтером і кадровиком.

Повідомлення про прийняття працівника на роботу підписують керівник і головний бухгалтер. Для кожного працівника має бути зазначений реєстраційний номер облікової картки платника податків. Цього вимагає Порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу, затверджений постановою КМУ від 17.06.2015 № 413. Відтак відповідальність за складання і подання повідомлення несуть посадові особи, які його підписали.

Отже, складання і подання повідомлення до ДФС належить до компетенції бухгалтерської служби. Але без кадровика — не обійтися. Він має надати до бухгалтерської служби копії певних документів, без яких не можна подати повідомлення до ДФС.

2018-го респонденти подаватимуть до органу статистики Форму № 1-ПВ (умови праці) «Звіт про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці» за 2017 рік. Цей звіт подають раз на два роки. Нову форму звіту, в підготовці якого теж задіяний відділ кадрів, затверджено влітку 2017-го.

Пропонований перелік звітів, в підготовці яких братимуть участь кадровики більшості підприємств, установ та організацій у 2018 році, не є вичерпним, адже підприємства різняться галузевою приналежністю, підпорядкованістю, видами господарської діяльності. Так, ми не включили до переліку звіти, які подають суб’єкти туристичної діяльності, вищі навчальні заклади, музеї, театри, концертні організації тощо.

Звіти кадрової служби 2018, які вона складає чи в підготовці яких бере участь

кадрові звіти 2018

кадрові звіти 2018

кадрові звіти 2018

кадрові звіти 2018

кадрові звіти 2018


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

зміст

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді