Наказ про внесення змін до наказу про відпустку, на період якої припадає 25 грудня

Цьогоріч оновлено перелік святкових та неробочих днів, зокрема — Різдво Христове (25 грудня) віднині святковий неробочий день (Закон України «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів» від 16.11.2017 № 2211-VIII, чинний з 02.12.2017).

Святкові та неробочі дні, встановлені статтею 73 КЗпП, не враховують при визначенні тривалості щорічних відпусток та додаткової відпустки «на дітей».

Отже, святковий день 25 грудня до тривалості цих відпусток не зараховують.

Якщо наказ про відпустку, на період якої припадає 25 грудня, видано до 02.12.2017, слід унести зміни до наказу та особової картки П-2 працівника.

Наказ про внесення змін до наказу про відпустку, на період якої припадає 25 грудняВам стане у пригоді: Оновлена норма тривалості робочого часу на 2018 рік

Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи (ч. 1 ст. 58 Конституції України). Конституційний Суд України (далі — КСУ) в офіційному тлумаченні частини 1 статті 58 Конституції України зауважив: дію нормативно-правового акта в часі треба розуміти так, що вона починається з моменту набрання цим актом чинності і припиняється з втратою ним чинності, тобто до події, факту застосовується той закон або інший нормативно-правовий акт, під час дії якого вони настали або мали місце (п. 2 рішення КСУ від 09.02.1999 № 1-рп/99). КСУ наголошує, що положення частини 1 статті 58 Конституції України стосується прав, свобод та гарантій людини і громадянина (фізичної особи) і не поширюється на юридичних осіб.

У нашому випадку має значення період настання події — відпустки працівника, а не дата реєстрації наказу про відпустку. Тож, дату закінчення відпустки слід уточнити.

Зразок наказу про внесення змін до наказу про відпустку, на період якої припадає 25 грудня

Наказ про внесення змін до наказу про відпустку, на період якої припадає 25 грудня
Наказ про внесення змін до наказу про відпустку, на період якої припадає 25 грудня
СКАЧАТИ


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

зміст

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді