Як відгуляти новорічний корпоратив і не втратити роботу

Корпоратив допомагає пізнати колектив ліпше, ніж кілька років спільної роботи. Підготуйтеся до вечірки заздалегідь і дотримуйте нехитрих правил, щоб не прокинутися вранці зіркою YouTube

Явка обов’язкова

Керівники цінують працівників, які лояльно ставляться до компанії не лише через гроші. Тому підіть на корпоратив і в хорошому настрої проведіть час із колегами. Спілкуйтеся радо, цілком можливо, що у майбутньому це посприяє кар’єрному зростанню.

Якщо відмовитеся, це може вам, навпаки, зашкодити. Адже керівництво може сприйняти це як невпевненість у собі або вирішить, що ви не вважаєте себе частиною колективу. Рекомендуємо не пропускати вечірку без вагомих причин. Якщо все ж доведеться, заздалегідь попередьте колег.

Як відгуляти новорічний корпоратив і не втратити роботу
ОЛЬГА ДОГАДІНАпровідний експерт Експертус Кадри
Будьте обережні: деякі подарунки спричинять проблеми не лише для одержувача, а й для дарувальника

Дотримуйте дрес-коду

Ненав’язливо розпитайте колег, у чому вони прийдуть на вечірку. Але яку б не почули відповідь, не обмежуйтеся повсякденною зачіскою і туфлями без підборів. Звісно, сукня з надмірно глибоким декольте теж може виявитися недоречною.

Заздалегідь продумайте вбрання, колеги згадуватимуть ваш чудовий вигляд.

Спілкуйтеся

У неформальній обстановці вдасться краще пізнати колег. І може виявитися, що ваш суворий керівник — насправді весела і душевна людина. А похмурий сисадмін — ерудований співрозмовник і, як і ви, знає план нарад. Тут же є можливість обговорити робочі ідеї. Але не перетворюйте вечір відпочинку на виробничу нараду. У такий вечір не варто вантажити колег діловими розмовами, ліпше знайдіть спільні інтереси. Наприклад, потеревеньте про подорожі, хобі, вирощування декоративних квітів тощо.

Дотримуйте субординації

Не звертайтеся до керівництва у зменшувально-пестливій формі, наприклад «Дімочко» замість «Дмитре Сергійовичу». Це недоречно навіть на новорічному корпоративі. Не забувайте про тактовність у спілкуванні. Її колеги завжди цінують.

Як впливати на людей. Принципи Роберта Чалдіні: пам’ятка

Скачати


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді