План роботи комісії з соцстраху на 2020 рік

Комісія із соціального страхування має працювати за планом. Адже ФСС перевірятиме, чи спланована робота комісії. Врахуйте ці три важливі умови, складаючи План роботи комісії із соцстраху на 2020 рік

1. Визначте дати засідань з огляду на дати зарплати

Підприємство має розглянути документи для призначення допомоги з тимчасової непрацездатності, з вагітності та пологів протягом 10-ти днів із дня їх надходження (ч. 1 ст. 32 Закону № 1105).

Десять днів — загальний строк. За цей час лікарняний має пройти керівника підрозділу (табельника), кадровика і Комісію. Роботодавець зобов’язаний виплатити працівнику допомогу за перші п’ять днів тимчасової непрацездатності у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати зарплати.

Як створити комісію із соціального страхування

Тому заплануйте засідання не пізніш як за два робочі дні до дат виплати зарплати. Бухгалтерія встигне вчасно нарахувати і виплатити допомогу за дні, які оплачує роботодавець.

2. Визначте кінцеві терміни для повідомлення про відмову в оплаті лікарняних

Якщо комісія відмовляє в допомозі, має п’ять днів, щоб поінформувати працівника про відмову, її причини та порядок оскарження.

➤ Приклад

Комісія спланувала засідання двічі на місяць — до 4-го та 18-го числа. Кінцевий термін для повідомлень про відмову в призначенні матеріального забезпечення за соціальним страхуванням — числа 9 та 23 щомісяця.

Як оформляти документи за ДСТУ 4163:2020

3. Сплануйте регулярні контрольно-перевірні заходи

Обов’язки та повноваження Комісії визначають пункти 2.2 та 3.1 Положення № 13. Комісія має щокварталу аналізувати використання коштів ФСС на підприємстві (п. 3.1.4 Положення № 13).

Інші контрольно-перевірні заходи:

Законодавство не регламентує, коли та як часто їх проводити. Визначте строки та періодичність самостійно, залежно від чисельності працівників. Зафіксуйте їх у плані.

Штрафи 2022

Зразок Річний план роботи комісії із соціального страхування — 2020

Скачати зразок


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Як скласти номенклатуру справ кадрової служби на 2025 рік

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді