Дезинфекція гаджетів та оргтехніки

Подбайте про свої головні робочі інструменти. Регулярно дезінфікуйте смартфон, клавіатуру ноутбука і комп’ютера, екрани планшета й інших гаджетів. До вашої уваги — детальна інструкція, як правильно очистити електронні пристрої. Ці поради універсальні. Застосовуйте їх вдома, офісі та в інших місцях, де перебувааєте. Зверніть увагу, дезинфекція актуальна не тільки під час епідемії коронавірусу, а й у будь-який інший час

Скільки разів очищати смартфон і комп’ютер

Протирайте сенсорні екрани та чохли один чи два рази на день.

Зверніть увагу!

Якщо ви кладете телефон на потенційно забруднену поверхню, рідко миєте руки, то вам необхідно очищати свій телефон частіше ніж 1-2 рази на день

Утім, професор Дональд Шаффнер, директор Центру передових харчових технологій Університету Рутгерса, зауважив:

«Якщо ви не перебуваєте вдома з кимось, у кого є вірус SARS-CoV-2, що викликає COVID-19, то малоймовірно, що на вашому телефоні є якийсь патогенний вірус. Я не думаю, що є причина чистити ваш телефон частіше, ніж раз на день, хіба що ви потенційно допустили потрапляння вірусу».

Дезинфекція гаджетів та оргтехніки

Рекомендації виробників гаджетів

Samsung

Компанія Samsung запропонувала в 19 країнах світу, в тому числі й в Україні, безкоштовний сервіс дезінфекції від коронавірусу. В офіційних сервісних центрах Samsung Service Center і фірмових магазинах Samsung гаджети очищують за допомогою пристроїв на основі ультрафіолету без застосування хімічних речовин. Скористатися цією послугою можуть власники смартфонів від будь-яких виробників.

Дезинфекція гаджетів та оргтехніки

Щоб самостійно дезінфікувати пристрої, Samsung рекомендує користуватися 70-відсотковим розчином етанолу чи ізопропілового спирту. Нанесіть його на тканину з мікроволокна, потім очистіть телефон.


Google

Компанія пропонує чистити телефон тканиною, яку ви злегка змочили мильною водою. Стежте, щоб волога не потрапила всередину.

Apple

Компанія Apple опублікувала на своєму сайті рекомендації про дезінфекцію своїх продуктів.

Apple рекомендує використовувати дезінфекційні серветки, що містять 70-відсотковий розчин ізопропілового спирту для очищення будь-яких твердих непористих поверхонь. Звичайні вологі серветки очищують видимий бруд, але не знищують патогенів.

Скачайте шпаргалку Як дезинфікувати прилади

Скачати


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді