Погодження обробки персональних даних для передачі сканкопії трудової книжки до Пенсійного фонду

UA RU
Чи оформляти згоду на обробку персональних даних для передавання сканів трудових до ПФУ?

Ні. Згода на обробку персональних даних для передання сканкопіїї трудової книжки до Пенсійного фонду не портібна.

Згода на обробку персональних даних для передання сканкопіїї трудової книжки до Пенсійного фонду
Ольга Догадінапровідний експерт Експертус Кадри
Консультація допоможе: з’ясувати, коли видавати трудові працівникам; що писати в трудовій, а що ні, як рахувати стаж та визначати основне місце роботи; провести аудит трудових книжок перед скануванням; виправити помилки і неточності; відсканувати трудові та передати до ПФУ

Згода потрібна у випадку, якщо немає іншої законної підстави обробляти персональні дані (ст. 11 Закону «Про захист персональних даних» від 01.06.2010 № 2297-VI; далі — Закон № 2297). Законною підставою обробляти персональні дані є дозвіл, наданий законом (п. 2 ч. 11 Закону № 2297).

ПФУ вимагав згоду на обробку персональних даних відповідно до Закону № 2297 та Постанови КМУ «Про запровадження обліку трудової діяльності працівника, фізичної особи — підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі» від 27.11.2019 № 1084, допоки не набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» від 05.02.2021 №1217-IX (далі — Закон № 1217).

Закон № 1217 зобов’язав ПФУ переводити відомості про трудову діяльність в електронний формат, чим надав дозвіл на обробку персональних даних. Тож окрема згода не потрібна. Не просіть працівників заповнювати її, не скануйте. На вебпорталі ПФУ вже немає опції, щоби додати скановану згоду. 

Як працювати з паперовими трудовими після 10.06.2021

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді