Затвердження графіка відпусток

UA RU
Автор
порталу «Кадровик-01»
Законодавство не встановлює єдиного алгоритму затвердження графіка відпусток. Оберіть, що підходить саме вашому підприємству або організації. Які є способи для затвердження графіка, розглянемо у статті.

Як погодити графік відпусток

Графік погоджуйте із виборним органом первинної профспілкової організації. Немає профспілки — погодьте з іншим представницьким органом трудового колективу (ч. 10 ст. 10 Закону про відпустки).

Оскільки законодавство нe регламентує форму графіка відпусток, його можна складати у довільній формі, враховуючи норми ДСТУ 4163:2020.

Оскільки не існує нормативного документа про затвердження графіку відпусток, то й запитань з цього приводу у кадровиків чимало.

Як скласти графік відпусток 2024

Як затвердити графік відпусток

Затвердження графіка відпусток на 2024 рік правомірне двома способами.

Спосіб № 1. Графік можна затвердити як окремий документ, наклавши затверджувальну візу керівника.

Пам’ятайте, що це документ управлінської документації, тож в ньому повинні бути всі обов’язкові реквізити. Перший спосіб обирають, коли відсутні додаткові вказівки до виконання графіка відпусток.

Якщо необхідно надати вказівки, приміром ознайомити з графіком, роздати керівникам структурних підрозділів витяги із графіка відпусток, затвердіть його способом № 2.

Спосіб № 2. Затвердження графіка відпусток наказом.

Такий наказ про затвердження графіка відпусток належить до групи наказів з адміністративно-господарських питань. Зберігайте його протягом 5 років.

Також обираючи другий спосіб затвердження графіка, оформте на ньому гриф затвердження наказом.

Увага! Відсутність графіка відпусток може кваліфікуватися як «порушення інших вимог трудового законодавства» й потягне за собою відповідальність у вигляді штрафу.



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді