Мінсоцполітики оприлюднило проект нового Порядку надання допомоги по безробіттю

Міністерство соціальної політики України на своєму сайті оприлюднило для обговорення проект порядку надання допомоги по безробіттю, в тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності

Міністерство соціальної політики України на своєму сайті оприлюднило для обговорення проект порядку надання допомоги по безробіттю, в тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності.

Проект наказу Міністерства соціальної політики України «Про затвердження Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності» розроблено у зв’язку з необхідністю його приведення у відповідність до актів вищої юридичної сили.

Запропонованим проектом акта передбачено процедуру, умови надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності, та умови виплати недоодержаної суми матеріального забезпечення на випадок безробіття у разі смерті безробітного.

Проектом акта визначено механізм обчислення центрами зайнятості страхового стажу на підставі даних персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб і страхувальників та даних з Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Згідно з Порядком, допомога по безробіттю призначається та визначається її розмір центром зайнятості з восьмого дня після реєстрації особи як безробітної в залежності від страхового стажу на підставі відомостей Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, а також довідок про грошове забезпечення, виданих особі військовими комісаріатами, де така особа перебувала на обліку, військовими частинами, органами, де особа проходила службу.

Особам, які зареєстровані як безробітні у центрах зайнятості в регіонах проведення антитерористичної операції та яким нарахована, але не виплачена допомога по безробіттю, у разі їх звернення до центрів зайнятості інших регіонів, зазначена виплата здійснюється за заявою безробітного центром зайнятості за місцем звернення особи.

Виплата допомоги по безробіттю в межах її загальної тривалості здійснюється без врахування дати відвідування особою центру зайнятості:

  • у період проходження особою навчання за направленням центру зайнятості (після закінчення кожного календарного місяця, у якому особа навчалась);
  • за період тимчасової непрацездатності безробітного (на підставі довідки довільної форми, виданої у порядку, передбаченому Інструкцією про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 13 листопада 2001 року № 455, зареєстрованою у Міністерстві юстиції України 04 грудня 2001 року за № 1005/6196);
  • за період сесії чи захисту дипломної роботи в разі навчання безробітного за заочною чи вечірньою формами навчання у навчальних закладах не за направленням державної служби зайнятості - за наявності довідки-виклику на сесію та заяви безробітного про невідвідування центру зайнятості протягом цього періоду;
  • за період проходження навчальних (або перевірних) та спеціальних зборів у Збройні Сили України згідно із Законом України «Про загальний військовий обов'язок і військову службу», за умови пред’явлення повістки.

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про оголошення простою через відключення світла

Через військову агресію росії, частина енергетичної інфраструктури України зазнала пошкоджень. Якщо підприємство не може провадити господарську діяльність у повному обсязі через відключення електроенергії та/або теплопостачання, оформіть наказ про простій. Скористайтеся зразком від фахівців Цифрового видавництва Експертус.
15527

Фізіогноміка — сучасний нетрадиційний метод підбору персоналу

Сьогодні до нетрадиційних методів добору працівників вдається все більше роботодавців. Застосування новітніх підходів до підбору персоналу стає ключовим фактором успіху. Не ризикуйте своїм майбутнім, наймаючи випадкових людей, зробіть ставку на професіоналів, які допоможуть вам досягти амбітних цілей.
85

Гнучка форма зайнятості: адаптація до реалій ринку праці

Гнучка форма зайнятості — це один із зручних варіантів працевлаштування як для роботодавця, так і для працівника. Сучасні умови в Україні та необхідність виїзду за кордон значної кількості громадян працездатного віку спонукають до поширення гнучкої зайнятості, яка передбачає «розмивання» основних стандартів трудових правовідносин
96

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
512440

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
29917

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді