З 01.09.2017 тарифні ставки та посадові оклади будівельників підвищать на 35%

Галузева Угода передбачає для будівельників підвищення заробітної плати та покращення умов оплати праці

Галузева Угода між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і Профспілкою працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України передбачає:

  • підвищення на 35% тарифних ставок та посадових окладів, які розраховують із прожиткового мінімуму з 01.09.2017, а з 01.12.2017 —  на 60% ;
  • введення додаткових гарантій захисту робочих місць робітників від масових звільнень відповідно до Директиви 98/59/ЄС.

⇒ Зарплатні новації — 2017: мінімальний посадовий оклад і доплата до мінімалки

Сторони також домовились провести переговори, аби імплементувати в українське законодавство кращі міжнародні практики з безпеки і гігієни праці будівельників (Конвенції Міжнародної організації праці 167, 121 та 187).

Угодою передбачили, що для жінок та чоловіків мають забезпечуватися рівні права та можливості. Домовилися щодо соціального захисту та обов’язкового спеціального страхування на випадок інфікування ВІЛ-інфекцією.

За інформацією профспілки Угода вплине на умови праці і заробітну плату 650 000 працівників будівельної галузі в Україні, а також десятків тисяч працівників суміжних професій, які згадуються в тексті Угоди.

За інформацією Федерації професійних спілок України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Склад документів особової справи працівника

Вічне запитання з кадрової практики: чи долучати до особової справи згоду на обробку персональних даних… Відповідь — ні! Дізнайтесь: які документи можна і потрібно формувати до особової справи працівника, а чого у жодному разі там не має бути.
158871

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5746

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
66

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16349

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126632

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді