800 мільйонів людей втратять робочі місця до 2030 року

Теми:

Міжнародна консалтингова компанія McKinsey Global Institute дійшла висновків, що через 11 років безробітними стануть 400 млн - 800 млн осіб по всьому світу.

У зоні ризику — секретарі, бухгалтери, оператори, працівники фаст-фуду і банківської сфери. Роботу цих фахівців виконуватимуть автоматичні машини. Натомість люди, які залишаться без роботи, перекваліфікуються в медичних працівників, фахівців з технологій і садівників — ці спеціальності роботам даються важко.

Так у Польщі створили агентство з працевлаштування роботів. HR-фірма Antal і IT-компанія Pirxon створили «Агентство трудової зайнятості роботів». Агентство планує спочатку поставляти компаніям роботів на тестовий період на термін до 40 днів. Після перевірки орендар зможе взяти пристрій у помісячну оренду за середньомісячну зарплату людини на цій посаді.

Наймання й адаптація робота займає менше часу, а ніж пошук живого працівника.

«Перевага наших роботів в тому, що вони не беруть відпустку, не хворіють і працюють 24 години на добу», - зазначив керівник компанії Antal Артур СКИБА.

А ось у Японії робот-директор програв людині в креативі.

З 2016 року робот AI-CD β працює креативним директором в японському рекламному агентстві McCann Japan. Штучний інтелект аналізує рекламні кампанії для телебачення, серіали та роботи переможців фестивалів. Він формує алгоритм успішних проектів і працює з акаунтами реальних клієнтів.

Агентство створило два рекламних ролики м'ятних цукерок і попросило користувачів інтернету проголосувати, яка робота краще передає ідею продукту. Одну створив робот, іншу — сценарист Мітсуру КУРМАОТО. Люди не знали, де чия робота, і в результаті перемогла людина з перевагою в 8 відсотків.

Відповідь експерта

800 мільйонів людей втратять робочі місця до 2030 року
Ірина Житковаголовний редактор Експертус Кадри
Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування і реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому КМУ (ч. 3 ст. 24 КЗпП).

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25750

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45999

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33676

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22573

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді