НАЗК наголошує: купівля та обмін валюти на суму понад 50 прожиткових мінімумів підлягає декларуванню

НАЗК наголошує: купівля та обмін валюти на суму понад 50 прожиткових мінімумів підлягає декларуванню

⇛ Увага! З 2 квітня діють зміни, внесені до КЗпП ⇚

Здійснюючи операцію з обміну валюти, особа набуває новий актив – грошові кошти у новій валюті. Такий правочин слід відобразити у розділі 14 «Видатки та правочини суб’єкта декларування» декларації у випадку, коли розмір разового видатку чи вартість предмета правочину перевищує суму 50 прожиткових мінімумів (ПМ) для працездатних осіб. Під час декларування використовуйте розмір прожиткового мінімуму, який встановлено на 1 січня відповідного року. У 2020 році 50 ПМ становить 105 тис. 100 грн.

НАЗК наголошує: купівля та обмін валюти на суму понад 50 прожиткових мінімумів підлягає декларуваннюЯк дистанційно отримати відомості для заповнення е-декларації: 9 джерел від НАЗК

Крім того, у разі здійснення разового видатку на купівлю валюти на суму, яка перевищує 50 ПМ, суб’єкт декларування, на якого поширюються вимоги частини другої статті 52 Закону «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 № 1700-VII, повинен подати повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

За інформацією НАЗК

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Затвердження, погодження та призначення відповідального за антикорупційну програму юридичної особи

Яким вимогам має відповідати антикорупційна програма юридичної особи? Яку назву посади передбачити в штатному розписі для особи, відповідальної за її реалізацію? Чи можна поєднати виконання цієї функції з безпосередніми посадовими обов’язками? Про це і не тільки — тут і зараз
7344

Запобігання корупції в органах державної влади і місцевого самоврядування

Ухвалене наприкінці 2014 року нове антикорупційне законодавство визначило стратегію антикорупційної політики держави, створило правові, організаційні й інституційні засади її діяльності у сфері запобігання та протидії корупції.
3475

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді