Цифровий паспорт у смартфоні дозволить не носити із собою витяг з ID-картки

Скоро в українців буде е-прописка.

Цифровий паспорт у смартфоні дозволить не носити із собою витяг з ID-картки

Мінцифри разом із Державною міграційною службою працює над сервісом, що показуватиме місце реєстрації осіб з ID-картками, актуальне на момент оформлення паспорту, в застосунку «Дія» та на порталі.

⇛ Чи можна приймати на роботу на підставі е-паспорта у смартфоні ⇚

В е-паспорті будуть відображатися дані про місце реєстрації проживання особи (за наявності в демографічному реєстрі) як додаткова змінна інформація.

Мінцифри повідомляє, що хоче виключити необхідність надання паперової довідки з реєстрації місця проживання.

Для реалізації е-прописки розробляється сервіс перевірки знеособлених даних про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи, яка має паспорт громадянина України/посвідку на постійне проживання з безконтактним електронним носієм за унікальним номером запису демографічного реєстру.

Наразі, у роботі модернізація вебпорталу «Реєстр територіальних громад», з якого можна буде отримувати інформацію про зміну реєстрації місця проживання (перебування) фізичної особи.

За інформацією Дія

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16339

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163634

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1366

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді